На първо място, ние сме оцелели и ние сме родени нормално, въпреки че нашите майки, когато са били с главоболие са пили аспирин, яли са консерви и са работили до последните дни на бременността и никога не са били тествани за диабет…

Като деца, ние се возехме в автомобили, без колани и въздушни възглавници, карахме колело и летни кънки без каска на главата…

Пиехме вода от маркуча за поливане на градината, а не от бутилки, закупени в големи търговски вериги.

Пиехме от една бутилка и никой не е умрял, заради това…

Хапвахме млечен сладолед, бял хляб с масло или свинска мас и чесън, пиехме безалкохолни напитки със захар, но не сме били с наднормено тегло, защото ние постоянно си играехме навън…

Излизахме на сутринта и играехме по цял ден, на криеница, граничари, крадци и ченгета, кралици, каубои и индианци и всичко останало, което въображение на едно дете е в състояние да роди.

Често родителите ни не можеха да ни намерят по цял ден, а шамарът бе част от образованието, а не насилие в семейството.

Никога не сме имали никакви проблеми. Прекарвахме целия ден в състезания с бордове от отпадъци от мазето, карайки колело по улицата,забравяйки, че нямаме даже спирачки.

След няколко падания, счупени пръсти и натъртвания, сме се научили как да решаваме проблемите си. Ние нямахме въображаеми приятели. Ние не добавяхме приятели в социалните мрежи, а в крайна сметка имахме истински приятели!

Ние нямахме проблеми с концентрацията в училище…

Не ни даваха хапчета за хиперактивност. Ние нямахме училищни психолози и педагози, но все пак завършвахме училище. Ние не продаваме лекарства пред училището. Ние нямахме PlayStation, Nintendo, 100 кабелни канала, ние не разполагахме с видео рекордери, съраунд звук, мобилни компютри, интернет, чат стаи…

Имахме приятели и те бяха реални, бяха всичко! Играехме с лък и стрела, правехме си крепост от сняг, хвърляхме фойерверки за Нова година, четяхме купчина комикси! Отивахме с велосипед или пеша до къщата на приятелите ни, за да бъдем заедно, без предварителна уговорка!

Когато се стигнеше до проблеми със закона, родителите не ни плащаха гаранцията, за да ни измъкнат. В действителност, те често бяха по строги от самия закон! Последните 50 години са били най продуктивните година в историята на света. Нашите поколения са направили най-добрите изобретатели и учени и до днес. Имахме свобода, правото на грешка, успех и отговорност. Научихме се да живеем с тях! Вие принадлежите към това поколение!

Честито! Може би е добре да споделите това с други хора, които са имали късмета да пораснат като истински деца, преди адвокати, държавни и правителствени ръководители да започнат да определят как да живеем!

Може би искате да изпратите това съобщение и на децата си, за да видят, как са израснали родителите им? Здравейте поколение! Всеки от нас е ангел с едно крило и можем да летим само прегърнати!

Източник:За жената
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

22 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Не, това не е вярно! Който е искал е намирал начин. Всичко беше в рамките на нормалното за нормалния човек.

    ОтговорИзтриване
  3. ПО ВРЕМЕТО НА ХИТЛЕР ,СЬЩО Е ИМАЛО ЕВТИНИЯ И СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ.НО ГЕРМАНЦИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ТОВА ВРЕМЕ ДА СЕ ВРЬЩА.

    ОтговорИзтриване
  4. „Днешните младежи не мислят за никой друг, освен за самите себе си. Нямат никаква почит към родителите си или уважение към по-възрастните. Говорят така, сякаш само те знаят Истината, а нашата мъдрост за тях е просто глупост. Колкото до момичетата – те са нахални, безсрамни, без никаква женственост в поведението си или в начина си на обличане…“
    Казано е от Аристотел преди 2300 години!

    ОтговорИзтриване
  5. И какво искате да кажете със статията си?! Технологиите и науката са се развили толкова много за тези години и не смятам, че са нещо лошо. Родителите от 70,-80 и 90-те са точно тези,които са възпитали днешното поколение. Те са живели по този начин и вероятно вината за възпитанието ще е тяхна, а не на детето,само защото се е родило в тази ера на технологии т.е. в 21век. Друг е въпросът как ще възпитат родителите детето си, защото то не може само да се възпита, то се от родителите си! А това за шамара? Правилно ли е да се удря дете, въпреки че е направило беля?! Това се отразява отрицателно на психиката му. Каква е тази българска идеология, че с насилие се възпитава.По-добре да му се обясни като на човек или да бъде наказано. А и сега времената са съвсем различни, вие бихте ли били спокойни да оставите детето си да се шляе по улиците без да знаете къде е , без никакъв контакт с него докато е навън??! Ами не мисля. Така, че преди да пишете такива носталгични статии към славното минало, обвинявайки сегашното време се замислете малко над обстоятелствата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. KAKVO DA SE ZAMISLIM VARHU OBSTOIATELSTVATA TE POKAZVAT C HE DNESHNOTO POKOLEMNIE E LAINA S GOMNA TOCHKA

      Изтриване
  6. По повод написаното за осмокласника, който желае да учи в Котел, направете нещо, ангажирайте кмета на селото, ръководителя на самодейния състав, помогнете на родителите да намерят работа. Събудете се, хора!

    ОтговорИзтриване
  7. Да, ама не! Живота сега е много по качествен за моите деца, отколкото нашия в социалистическа България. За съжаление, има разни хора, на които им се иска да се движим срещу прогреса, но няма как да стане. Радвам се, че децата ми живеят в България такава каквато е в момента.

    ОтговорИзтриване
  8. Браво за публикацията! Поздрави и успех със сайта! Определено ще го чета почти всеки ден! Успех с развитието му!


    Градски портал ╰┈➤ ① тук

    Дигитална агенция ╰┈➤ ① Viseo

    ОтговорИзтриване
  9. Да Ви призная, прави ми впечатление, че днес дечицата също изизат често навън! Ще Ви дам пример, много се радвам, когато видя дечица с каски и велосипеди тип мекица, които струват по над 3 хил. лева, но, отново старото се връща!
    Радвам се, че попаднах на този страхотен блог.
    Сайтът го открих в Google, когато търсех неща за клинария и останах приятно
    изненадана! Поздравления и успех с развитието на блога! Ще се радваме,
    ако разгледате и нашият проект, за повече кликнете ╰┈➤ ① тук

    ОтговорИзтриване

  10. Всичко в тази статия е вярно, но времето не може да се спре. С времето и технологиите се развиват и те променят живота и хората. Всъщност статията ме накара да се замисля бих ли искал да се върна например в 1985 год. Може, но ако се върна на 15 годишна възраст. Да върна просто онова време сега май не ми се иска. Носталгията е много безсмислено чувство.
    Поздрави на всички!

    ОтговорИзтриване
  11. Нещо сте объркали годините каква 1990 г ми пишете.Те все още не знаят къде се намират

    ОтговорИзтриване
  12. Е,заради тази носталгия затъваме и не мърдаме и метър напред! Доста глупаво и манипулативно сравнение с преди и сега.Калкулатори,електоркари .... Всичко тече-всичко се променя.25-ти по стандарт!! , а имаше Корекоми,черен пазар,празни щандове и мноооого ниски заплати! Стига сте манипулирали и заблуждавали младите! Просто тогава сте били пак бедни, неинформирани,залъгвани с комунистическа пропаганда, ноооо - МЛАДИ И ЗДРАВИ! Това е !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миналото няма да се върне. Лошото е че след 1990 г. с огромно настървение се хвърлихме да разрушим всичко старо. А това е самоубийство. Няма просперитет и успехи държава, която през половин век унищожава построеното преди и започва всичко наново! Това аз наричам самоубийство. Вместо да съхраним и развием построеното от предците, ние със зловредно усърдие го рушим? Е, как тогава да сме сред първите?

      Изтриване
  13. Поне здравеопазването беше безплатно ,а сега на ви демокрация и един преглед няма без пари!

    ОтговорИзтриване
  14. Моята рождена година е в този диапазон и дори малко преди. Не е вярно, че не сме боледували!Ч Ама никак не е вярно! В началното училище във всяка паралелка имаше един -двама ученици болни от скарлатина. Имаше и детски паралич. Имах съученик с кел по главата. Самия аз още като ученик изкарах 22 дена в болницата с жълтеница.

    ОтговорИзтриване
  15. Защо се мъчите да изкарате онова време на социализма като рай. НЕ ! Не беше рай! Имаше нищета и недоимък. Учителите бяха хем прости и надъхани с партийни лозунги, хем биеха!

    ОтговорИзтриване
  16. ПО ВРЕМЕТО НА ТАЗИ СВОЛОЧ БЕЗБОЖНА ВСИЧКИ СТАНАХА КРАДЦИ – всеки, който работеше в държавни предприятия крадеше кой, колкото може и кой, каквото може – келнери, бармани и готвачи крадяха от столове и ресторанти, от книжните фабрики – крадяха масово тетрадки, тоалетни хартии и салфетки, че то всичко беше дефицит, шофьорите от ДАП-овете крадяха бензин на поразия, от полетата крадяха всичко – от ранните плодове и зеленчуци, до късните сортове грозде, от шивашките фабрики – трикотажи, от обувните цехове - налъми и обуща, сума курво-мунистически боклуци си направиха вилите с откраднати железа и бетони от комунистическа грандомански строежи, от машиностроителните цехове крадяха от пирони и електроди до всякави железа и ламарини - кой врати си прави с тях, кой антени, кой парни котлета и огради, остъклявания на балкони, от дърводелските крадяха всичко , от ТКЗС-та и АПК-тата изписваха като бракувани агнета и свине и тях крадяха – от партийния секретар до последния овчар , от сапунените и химическите цехове – пак всичко се крадеше –лекарства, сапуни, химикали .
    ..
    ВСЕКИ КРАДЕШЕ ВСИЧКО, ДО КОЕТО ИМАШЕ ДОСТЪП. И нямаше как тази сволоч да вкара всички в затвора, защото самата тя даваше най-ярките пример за най-бруталните кражби . ОТ АРМИЯТА СИНЧЕТАТА НА КУРВО-МУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЗАНСКА СВОЛОЧ КРАДЯХА ЦЕЛИ ЦИСТЕРНИ С ГОРИВО .
    ..
    През 80-те комунистите продаваха на свои хора уж запостели земи по 16 или 18 ст. на кв. м. Така много комунистически простаци и тъпи милиционери, и всякаква комунистическа номенклатура се сдобиха с имоти по Варна - Златни пясъци, Траката, Ален Мак и Виница, на които места построиха (също с кражби) 2-3 етажни къщи. Сега някои ги продават за 100-200 хиляди евро. Други дават под наем на работници дошли от вътрешността на страната да работят във Варна.
    ..
    Беше 1987 г. и един такъв ме повика да му направя стилна, масивна холова гарнитура за вилата, че тия са толкова прости и некадърни , че и това не могат. Попитах го: - Абе как го построи това? - МНОГО ЛЕСНО, КАЗВА. АЗ БЯХ ШОФЬОР НА САМОСВАЛ В ДОМОСТРОИТЕЛНИЯ КОМБИНАТ. ЕДИН САМОСВАЛ НА ОБЕКТА, ЕДИН НА ПАРТИЙНИЯ СЕКРЕТАР И ЕДИН НА МОЕТО ЛОЗЕ (МЯСТО).
    ...
    ТА ТАЗИ ТОЧНО ИЗМЕТ НАПРАВИ ВСИЧКИ КРАДЛИВИ КАТО НЕЯ , но лицемерието й беше безкрайно , лъжейки всички, дори самата себе си, че била създала едно НЕпрестъпно общество, а то бе точно обратното - от едно сравнително консервативно, християнско, НЕпреспъпно общество, СЪЗДАДЕ НАЙ-ПРЕСТЪПНОТО ОБЩЕСТВО, ограби с безброй престъпления собствения си народ , отчужди хората от собсвеността им и ги НАПРАВИ МАСОВИ КРАДЦИ .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре е, че има кой да си спомня тези "хубавини" на социализма и да ги пише от време на време.
      Андрешковщината ще има много да тресе тази държава!

      Изтриване


    2. "ВСЕКИ КРАДЕШЕ ВСИЧКО, ДО КОЕТО ИМАШЕ ДОСТЪП. "

      А сега е позволено да крадат само БОГОИЗБРАНИТЕ. Право е: Всеки крадеше и пак оставаше...

      Изтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив