Продукти на ДСО „МЛЕЧНА ПРОМИШЛЕНОСТ“ — СОФИЯ
Състав и трайност на продуктите:

МЛЕЧНО-МАСЛЕН ПАСТЕТ

Произвежда се от сметана, сухо мляко и нишесте, при специална механична и термична обработка. Има относителна ниска калоричност (35 на сто масленост) и повишено белтъчно съдържание. Млечно-масленият пастет е леко солен с приятен млечнокисел вкус и аромат. Съхранява се при температура 4—5°С и има трайност 20 дни за директна косумация. Разфасова се в полистиролови опаковки по 250 г.

СИРЕНЕ „ДУНАВИЯ"

Сирене „Дунавия" е от типа на саламурените сирена. Произвежда се от краве мляко чрез ултрафилтрация на млякото. Има бял цвят, мека еластична консистенция и изразен млечнокисел вкус. Маслеността в сухото вещество е 40 на сто, водното съдържание — 57 на сто, и сол — 3 на сто. Новото сирене има по-висока биологична ценност, тъй като в него са включени, освен казеина, и останалите млечни протеини, които при традиционния ния начин на производство оставаха в суроватката. Използува се преди всичко за пряка консумация и като добавка към различни тестени изделия.
Опакова се в тенекии от 15 кг и има трайност 3 месеца.

ВИСОКОМАСЛЕНИ ТОПЕНИ СИРЕНА

Новите високомаслени топени сирена са разработени с цел да се разнообрази асортиментът им. Те имат мажеща се консистенция, близка до тази на европейските сирена, и маслеността им е 60 на сто (произвежданите досега у нас топени сирена са с масленост 50 на сто).
ТОПЕНОТО СИРЕНЕ „ДРУЖБА" се произвежда от сирене „Чедер", „Витоша", сметана, масло, извара, емулгаторни соли. СИРЕНЕ „ТИНТЯВА" включва в рецептурата си същите продукти, плюс подправката „БИБ", която му придава приятен вкус, а СИРЕНЕ „БУЗЛУДЖА" включва в състава си и бяло саламурено краве сирене. Топените сирена са опаковани по 60 и 100 г в алуминиево фолио и са поставени в пластмасови кутийки.

ШОКОЛАДОВО-МАСЛЕНИ КРЕМОВЕ

Произвеждат се от сухо мляко, захар, какао, сметана, с добавка на калиев сорбит, лецитин, ванилия и фъстъци. Имат гладка повърхност, мажеща се консистенция и шоколадовокафяв цвят. Водното съдържание е 45 на сто, а маслеността — 28 на сто.

Опаковат се в полистиролови кофички с вместимост 100 г и заедно с пластмасова лъжичка се предлагат в картонени кутийки. Трайността им е 15 дни при температура но съхранение до 6°С.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

1 коментар:

  1. За сирената и кашкавала, произвеждани едно време от каракачаните, когато не бяха национализирани стадата им, ще си спомняме само. Който не е ял "бял мъж", не знае що е то божествен вкус...

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив