Една раннна сутрин  жителите на ж. к. „Люлин“ са приятно изненадани. На автобусните спирки по линии 109 и 309 вече спират и първите коли от новата тролейбусна линия номер 6.


Първоначално се движат 20 тролейбуса (с перспектива в близко време да станат 30). Те изминават за 30 минути маршрута от Сточна гара до ЖК "Люлин" 


Пътуването с новите тролеи е удобно, приятно и най-важното бързо.Прави впечатление и един неприятен факт,че все още по трасето няма пътна сигнализация, а това може да създаде опасни ситуации. Не са готови и тротоарите. Но хората се радват и оживено коментират, интересуват се да научат подробности за новата придобивка.


— Какви изменения ще настъпят в транспортното обслужване на ж. к. „Люлин“, свързани с пускането на тролея в близко бъдеше? — с този въпрос при откриването на линията се обърнахме към началника на отдел „Експлоатация“ при „Градски транспорт“ Петър Къдрев:


В 4.и 5. микрорайон вече живеят много граждани. За да се подобри връзката на тази част от комплекса с центъра на града, от днес изменяме маршрута на бързата автобусна линия 309, като автобусите ще

минават по пътя на 108 линия, съобщи той.


До края на февруари строителите обещаха да завършат комуникационната връзка на Г/7. микрорайон с ул. „Орион“. Това ще даде възможност там да мине автобусна линия, което ще съкрати пътуването от комплекса до центъра с 10 минути.


През март ще бъде открита и автобусна линия III от ж. к. „Люлин“ по Околовръстния път, бул. „П. Напетов“, бул. „9 септември” до Овча купел.


В Изпълкома на СГНС е внесен за разглеждане и въпросът за маршрутно такси за ж. к. „Люлин“. Предложено е четири микробуса през 15 минути да тръгват от последната спирка на 108 линия и след като излязат от комплекса, да минават по булевардите „Баба Парашкева“, ..В. Ивгнов“, „Сливница“. ,.К. Величков“, „Ал. Стамболийски“ и „Дондуков“ до площад „Александър Невски“.


С новата тролейбусна линия и другите изменения, които предвиждаме, транспортът на ж. к. „Люлин“ ше бъде решен на сегашния етап от развитието из комплекса.


ИСКРА КРАПАЧЕВА/Списние "София"

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив