Абитуриентският бал е празненство, което се организира по повод завършването на даден гимназиален випуск. Понякога той е предшестван от изпращане в училището, което възпитаниците напускат, и от събиране у класния ръководител. Същинската част започва в началото на вечерта, когато възпитаниците от всички класове на випуска се събират, обикновено в голям ресторант. На това събиране традиционно присъстват директорът и учителите. 

Обикновено завършващите училище момичета са облечени с официални бални рокли, а момчетата – с костюм и вратовръзка. През последните години облеклото става все по-освободено, но запазва различността си спрямо ежедневните дрехи „за училище и за дискотека“, като голяма част от емоцията около абитуриентския бал се състои в това да се облечеш различно и официално, за да покажеш, че става дума наистина за празник. Празникът на зрелостта и напускането на класната стая. 


Ето каква е била програмата на абитуриентските балове-випуск 1984 година:





Абитуриентските балове са преди всичко, за да могат завършващите да направят т. нар. „прекрачване на прага“, който ги дели от ученическата скамейка от истинския неподправен живот. Най-голямата емоция е самата подготовка за абитуриетския бал – избора на облекло, обувки, аксесоари, автомобил, придружител – и тя продължава с месеци. В деня на бала се събира цялото семейство, роднини и приятели, за да изпратят своя абитуриент на бала

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив