Тина Търнър КАДЪР: Туитър

Тина Търнър е едно от най-популярните имена в шоубизнеса, тя е наричана още "Кралицата на рокендрола". Търнър е определяна като най-успялата жена в рока, печелейки осем награди Грами и продавайки повече концертни билети от всеки друг солов изпълнител в историята. Животът й е низ от върхове и падения, бурна любов и самота.


Ето какво (може би) не знаете за Тина Търнър

Търнър е родена с името Анна Мей Бълок. Отгледана е в малкото южно градче Нътбуш, Тенеси, за което пее в сингъла си от 1973 - "Nutbush City Limits".

Когато е в гимназията, сестрата на Тина - Ален, я води в клуб "Imperial" в Сейнт Луис, където се запознава с Айк Търнър. Когато през 1960 година певицата, която се предполагало, че трябва да запише песента, написана от Айк - "A Fool For Love", не се появява в студиото, Тина с радост я замества. Дебютът й достига до втора позиция в R&B чартовете и на 30-та в поп чарта.

Айк създава имиджа на Тина - златните й коси, перфектните крака и спиращи дъха мини поли.

Един женкар, "поразен" от чара на Тина, бил Мик Джагър, който наел нея и Айк за турнето на "The Rolling Stones" през 1969 година. По-късно Тина заявява, че Джагър е откраднал много от нейните движения.


Друг обожател бил продуцентът Фил Спектър, с чиято помощ Айк и Тина успяват да пробият на R&B сцената.

Най-големият хит на Тина и Айк е - "Proud Mary" - кавър версия на песента от "Кридънс Клиъруотър Ривайвал", която достига до номер 4 в Америка и дори печели награда Грами.

Айк изпуска от контрол зависимостта си към кокаина, започва да се държи грубо и насилствено. През 1974 година Тина става будистка.

Първите й два солови албума, включително и "Acid Queen" от 1975 година, са тотална загуба на време.

През 1976 година Тина бяга от насилственото поведение на Айк, случило се точно преди концерта в Далас. Тя го напуска, разполагайки единствено с 36 цента и кредитна карта за бензиностанция. Развеждат се през 1978 година.

Два солови албума по-късно, единият изпълнен с кавъри на рок песни, а другият по-скоро диско, Тина отново не получава успеха, към който се стреми. Нито един лейбъл не се свързва с нея.

Големият й пробив е с парчето на Ал Грийн - "Let's Stay Together". С песента си от 1984 година - "What's Love Got to Do With It?" Тина се превръща в най-възрастната изпълнителка, достигнала до 1 място в чартовете.

След връзката си с Айк, за Тина минава много време, докато се влюби отново. Това се случва през 1985 година, когато се среща със 17 години по-младия продуцент от Германия - Ервин Бах. Те започват да се срещат и съвсем скоро заживяват заедно.

Тина Търнър все още е в рекордите на Гинес за най-много продадени билети на концерт - повече от всеки друг соло изпълнител в историята.

Път номер 19 в Тенеси е наречен "Магистрала Тина Търнър" през 2001 година.

Изпълнението й с Бионсе през 2008 година на наградите Грами е първата й поява от 2000 година. Тина Търнър прекъсва почти 8 годишна изолация и бягство от светския шум.

Източник:lifestyle.framar.bg


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив