Едно писмо от миналото разбуни социалните мрежи. Наш читател ни изпрати любопитното писмо, което той е открил в канцеларията на изоставено селско училище. 

Публикуваме текста с малки корекции, за да го адаптираме към изискванията на съвременните читатели, приятно връщане назад в спомените!

"Директорче,другарю Иван, помниш ли ме, заедно сме играли с теб като дете. Сега живея във втората къща отляво до училището, всеки ден си казваме "Здрасти". Аз съм, твоята наборка Мима.

Чистачките ми казаха, че ако имам молба, трябва да я напиша и да ти я пусна по писмо. Затова отивам до пощата, ще я дам на Пенка пощальонката, а тя дано успее да ти даде това писмо преди празниците. 

Другарче, увеличи грипната ваканция. Моите момчета трябва да стоят повече у дома, имаме две прасета за колене, ти също си поканен!

Пиши до София, до Живков, искам още два дни, за да се подготвим за гостите. Още само два дни преди Нова година, а после ще идват повече на училище. Ако от някой от София зависи, кажи, ще им пратя една торбичка с луканки и сланина, да опитат и те.

Да не се крият, яде им се, но се крият.

Ела до нас да ми кажеш какво си направил, мъжът ми е направил ракията, няма да седим на празна маса."


Нямаме идея дали грипната ваканция е била удължена за момчетата на кака Мима, но и на нас ни се дояде прясна сланина, сочна луканка, а ако е останало и от ракията...ИДВАМЕ!

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

2 коментара:

  1. Тогава ваканцията не беше преди Нова година,а от 01.01.до14.01
    .

    ОтговорИзтриване
  2. Тук се говори за грипна ваканция.

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив