Първото серийно производство на мотоциклети „Иж“ излиза на пазара през първата половина на 2018 година.

Президентът на Русия Владимир Путин имаше възможността да се запознае с мотоциклета „Иж“, който концерн „Калашников“ разработи за нуждите на проекта „Кортеж“, по време на изложбата „Русия, устремена към бъдещето“ в „Манеж“.„Първата партида мотоциклети е планирана за първата половина на следващата година“, съобщи Василий Бровко, един от директорите на държавната корпорация на „Ростех“. „С теглото си от 500 кг „Иж“ може да развива скорост до 250 км/ч, а 100 км/ч вдига само за 3,5 секунди. Освен това машината е снабдена с бензинов двигател с мощност 110 kW“, добави той, като поясни, че мотоциклетът в момента е в процес на изпитания.

В рамките на проекта „Кортеж“ Научноизследователският автомобилен и автомоторен институт разработва за първите лица и високопоставените държавни служители няколко автомобила на една платформа. Проектът започна преди 4 години – в допълнение към НАМИ и „Ростех“ в него участват и „Росавто“, а инвестициите в „Кортеж“ съставляват 12,4 млрд. рубли (около 181,8 млн. евро)


Първите 12 лимузини ще бъдат сглобени до края на 2017 г., а през 2018 г. в продажба ще влязат SUV и седан. Автомобилите ще се произвеждат под марката Aurus (от лат. Aurum – злато) и Russia. Линията на двигателя ще включва няколко дяла, включително V8 с 650 к.с. и 4-цилиндров двигател с мощност 250 к.с. Най-голяма производителност ще има 12-цилиндровият турбомотор с 850 к.с. Всички ще работят с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Източник:bg.rbth.com

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

РЕКЛАМА

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ: