Един наблюдателен зрител лесно би забелязал, че въпросният „Москвич“ минава покрай него с прилична скорост, но без обичайния шум от мотора, и наистина аспухът не се вижда. Служителите на КАТ — те спадат също към наблюдаващите — обърнали внимание на факта,че автомобилът, който вече стана център на репортажа,не се отклонява никъде от околовръсното шосе. 

Контролният номер се придружава от думичката..пробен“ и това подсказвало причината за безцелното му движение по шосето. Стриктният служител на КАТ, донякъде от любопитство, направил проверка. За зла участ, човекът зад волана забравил документите за правоуправление в съблекалнята на една от лабораториите на  БАН. Така малкият инцидент разкрил и тайната на червения „Москвич“.


Впрочем, нека направо да си кажем, че в този обикновен ден на 1970 година бе сложено началото на серията пробни пробези на първия български електромобил. станал известен от вестниците под името „ЕЛМО-/0“.


За успокоение на читателите само ще споменем, че историята с КАТ за щастие не е завършила както обикновено. Служителят проявил разбиране към разсеяността на водача. Нали не всеки ден можеш да срещнеш първия български електромобил кормуван от научен сътрудник на БАН. ..

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив