Британската кралица Елизабет Втора,която е най-дълго управлявалият монарх, почина на 96 години, съобщи Бъкингамският дворец. Текстът е съвсем кратък - само от две изречения: "Кралицата почина в мир в Балморал днес следобед. Кралят и Кралицата Консорт ще останат в Балморал тази вечер и ще се завърнат в Лондон утре."


Около 12.30 ч. местно време Бъкингамският дворец обяви, че Елизабет Втора е поставена под лекарско наблюдение в двореца Балморал, след като медиците са изразили сериозни притеснения за здравословното ѝ състояние.

Цялото кралско семейство по спешност се отправи към лятната резиденция в Шотландия. Първи пристигнаха престолонаследникът принц Чарлз и съпругата му Камила. Няколко часа по-късно в Абърдийн със самолет на Кралските военно-въздушни сили кацнаха принц Уилям, който е втори в реда за престола, и по-малките синове на Елизабет Втора - принцовете Андрю и Едуард. Дъщерята на кралицата - принцеса Анна, е била с нея в замъка. Принц Хари, който е на посещение във Великобритания също поеха към Шотландия.


По информация на Би Би Си съпругата на Уилям - Кейт, засега е останала в Лондон, където днес беше първият учебен ден на децата на двойката - принцовете Джордж и Луи и принцеса Шарлот, в новото им училище.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив