22-годишният Кристиан Николов, който влиза днес за пръв път в съда, да му гледа мярка за неотклонение, вече е с променено обвинение – умишлено убийство.


Това съобщават от Софийска градска прокуратура, която е преквалифицирала обвинението срещу младежа, който уби на кръстовището на “Хладилника” Милен Цветков.


Промяната е, че той вече ще отговаря по чл. 342 ал. 3 буква “в” от НК, който предвижда “лишаване от свобода от десет до двадесет години, а в особено тежки случаи – от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор”.


За тази цел ще тябва да докажат умисъл (т.е. – че той е седнал зад волана с идеята да убива, б.р.)


Първоначалното му обвинение, според прокуратурата, бе по чл. 343, ал. 3, иначе казано – извършено в упоено състояние, но все пак по непредпазливост, което предиждаше “лишаване от свобода от три до петнадесет години, а в особено тежки случаи – лишаване от свобода от пет до двадесет години”.


Синът на изпълнителната директорка на Винпром “Карнобат” е бил на 4 вида наркотици към момента на сблъсъка, твърдят още от прокуратурата – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Според БНТ се проверяват данни, че Кристиан се е дрогирал с едно от най-скъпите синтетични наркотични вещества адренохром, наричано още “сатанинския наркотик”. Веществото е дериват на адреналина.


Прокуратурата поиска постоянния арест на Николов с мотиви, че ако е на свобода младежът може да извърши друго престъпление, както и да се укрие.


Най-вероятно късно нощес съдът ще се произнесе за мярката на младежа.


Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо Кристиан Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. „в”, във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив