Чрез, новооткритото Бюро за поръчки и информации към ГТП „Наркооп" на ул. „Граф Игнатиев" 6, през 70-те. в дома на всеки гражданин от столицата могат да се доставят хранителни стоки, полуфабрикати или готови храни и напитки в желаното количество. Заявките се изпълняват само за три часа, срещу минимално заплащане. А равносметката е спестеното време и труд, предпочитаните висококачествени продукти.

Тази нова форма на търговско обслужване я наложи самият живот. Жената—майка и домакиня, заета наравно с мъжа в обществено полезен труд, винаги е била пряко заангажирана с доставката и приготвянето на храната в семейството. Облекчаването на това задължение, наред с отпадането и на други, така наречени чисто „женски функции" в домакинството са проблеми, залегнали в много партийни и правителствени документи. 

Създаването на Бюрото за поръчки и информации отговаря на Декемврийската повеля на нашето време за повишаване жизненото равнище на народа и осигуряване на повече свободно време за почивка и пълноценни културни занимания. В близките месеци дейността на бюрото ще се разшири, като в супермаркетите на ло-големите жилищни комплекси — „младост“. „Дружба“. „Мотопи-ращи надбавки над основната заплата в размер на 30 на сто за доставяне на стоката, 30 на сто за културно обслужване, а в близките месеци ще се осигури допълнително възнаграждение в размер на 30 на сто върху стойността на всяка доставена стока. 

Всичко казано дотук не изчерпва дейността на Бюрото за поръчки и информации. Успещно се реализира и една друга форма на обслужване, която облекчава усилията на обществени организации, ведомства и личи домакинства — организирането на банкети, другарски срещи, сватбени и семейни тържества в ресторантите и битовите заведения — „Червено знаме”, „Ресторанткооп", „Стадион", „Ботевградска среща”, „Под лозите" „Тополите”, „Шумако” и др. 

Заявките при тези случаи трябва да се правят един месец преди определената дата. Интересен момент в работата на бюрото е конкретната помощ при провеждането на семейни тържества в домашна обстановка. Освен предвиденото меню, могат да се осигурят сервитьори и майстори-готвачи в дома на гражданите. Всичко това спестява много грижи и труд и освобождава домакинята от сериозни затруднения, като я прави истински съпричастна към семейния празник.

Поръчките за доставка на хранителни продукти и ястия се правят предимно по телефона Ако гражданите разполагат със свободно време, те могат да заяват своите предпочитания в бюрото, където в уютна обстановка ще се подкрепят с кафе, безалкохолни напитки или топъл сандвич на бар-бюфета. Личният контакт с управителя на магазина и неговите помощници, изчерпателната информация по интересуващите ги въпроси, както и красивите витрини, примамващи погледа с пикантни храни и напитки, могат да окажат въздействие върху предварителното решение за покупка и да насочат вниманието на потребителите към други стоки, които не са смятали да заявят.



РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив