От телевизионен репортаж в августовска сутрин разбрахме, че се е появила болест по доматите, за която е известно от няколко години, но никой не взима никакви мерки. И това на фона на отиващото си и очевидно обречено животновъдство. Миналата година масово избиване на кози и овце, тази - на свине. 

Както е тръгнало, догодина лятото е наред и птицевъдството. А нищо чудно да ни налегне и чума по доматите. След това за няколко години ще се ликвидира и растениевъдството и ще се свърши,пише /Ретро.бг/

Територия от консуматори, на които можеш да пробутваш говеждо от братска Америка, свинско и пилешко от обединена Европа. Това ни чака, за съжаление. Не така я мислехме, че ще стане едно време, когато веехме сините знамена и се радвахме на новопоявилата се и прохождаща уж демокрация. За да стигнем до ветеринарните шпицкоманди, дето миналата година избиваха кози и овце, тази година прасета, догодина я пилета, я говеда.

Дали ще дойде един ден, когато ще тръгват по дворовете да вадят колците и да изкореняват доматите. Или пък ще се строят бутафорни огради от наши фирми, които не могат да спрат и една котка, камо ли диви прасета. Нека управляващите да имат едно наум. След Търговския регистър, рухването на НАП, след гейтовете, дето гърмят регулярно всеки месец, започва едно  натрупване на скрито недоволство, което няма да доведе до  нищо хубаво. Можеш да допуснеш да откраднат личните данни на хората, ама да им се ровичкаш по дворовете и да им избиваш и загробваш стоката, е вече прекалено. Такова управление е обречено.

Светослав Коцев, Плевен
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив