На 8 юни 1992 г. новобранецът от Плевен Цветан Булиев стана жертва на нечувана гавра от двама пияни стари войници от ромски произход. „Ветераните“ хващат и го надуват с компресор... през ануса!!! Тази гавра обаче не е единствената. 

Днес редник Булиев отново е жертва. На бездушни чиновници! След надуването с компресор Цветан е закаран полужив във ВМА в София с разкъсани черва, множество вътрешни кръвоизливи и увредени органи. Лекарите са в шок, защото за първи път виждат така разкъсан отвътре човек!

Като по чудо момчето оцелява след няколко тежки операции, но последиците за здравословното му състояние са необратими, а случката го бележи за цял живот. Редник Булиев развива редица заболявания, а след епилептичен припадък се наложило да му правят и черепно-мозъчна операция. Покосен бил от диабет и хроничен гастрит. Посегнал и към чашката, с което окончателно показал, че кошмарът от казармата го е сринал психически.Репортер на blitz.bg разбира, че преди няколко седмици плевенската ТЕЛК е намалила с 12 на сто (от 92 на 80%) военната инвалидност на Цветан.

Заради проточени административни процедури, той от няколко месеца не е получавал и пенсията си, която е била в размер на… 198 лв.! Решението на лекарската комисия в Плевен означава, че тя ще бъде намалена още. От 2012 година Булиев живее в село Загражден заедно с родителите си, които се принудили да продадат апартамента си в Плевен и да се посветят изцяло на грижите за него.

Вижте още:Трагедията във Върбица, 10 войници загиват в придошлата река през 1990 г

Цветан пие по шепа хапчета на ден, а от няколко години често му се налага да пребивава и в психиатрични клиники. Близки на изстрадалото семейство споделиха пред „ШОУ“, че най-тежкото наказание е дошло от държавата – обрекла го на пълна забрава... Армията опитала да прикрие случая, извергите са на свобода Случаят с редник Цветан Булиев от 1992 година си остава едно от най-срамните петна в историята на българската армия.

Скандалът е разкрит от вестник „Нощен труд“, който получава информацията от медицински лица. Хората с бели престилки останали като гръмнати, разбирайки, че униформените имат намерение да прикрият гаврата с 18-годишния тогава Цветан и да я представят като „трудов инцидент“. Старшини и полковници били убедени в това, че обществото ще се върже на версията, че „маркучът на компресора сам се е втъкнал в задника на войничето“. Гнусното извращение обаче става достояние на цялата държава. Йоско Николов и Георги Стоев са извергите, съсипали живота на Цветан. Те са предадени на военна прокуратура, осъдени са на по три години затвор, след което са пуснати на свобода. „Прощавам им... Не искам отмъщение. Искам да оздравея...”, казва Цветан преди 22 години, без да подозира, че ще се окаже безсилен пред стреса от ужасяващата случка. И пред държавата мащеха…

/В статията е използвана илюстративна снимка от интернет/
Плевен, Георги СТОЯНОВ
Източник:www.blitz.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив