През 1973 г. бях осъден за това, че исках да се оженя за една американка. В присъдата обаче се твърдеше нещо съвършено друго – враг на народа и антидържавен елемент, целящ събарянето на цяла държава.

Току-що се пенсионирах и сега чак разбрах каква била истината. От НОИ ми пишат, че съм незаконно репресиран по член първи, точка първа, втора, трета, пета, девета и единадесета.

Откъде толкова много точки за едно желание за женитба? Един Бог знае! През живота си муха не съм закачал, камо ли да събарям цяла държава. Върховният съд на Република България, председателстван от Милчо Теодосиев и с членове Христо Павлов и Дечо Димитров, ме обяви за враг номер едно.

Съдебният процес беше проведен, представете си, в един хотел! Майка ми и баща ми изобщо не знаеха къде се намирам. Всичко беше обвито в тайна и тишина.

Къде се намират сега тези Милчо, Христо и Дечо? Дано не са в казана. Пенсията ми е социална и е по старост. Защо по старост? Ами защото цял живот съм репресиран. Не се нуждае от питане. Живея в една къща от кирпич и се нуждая от юридическа и финансова помощ.

Ганчо РАЙНОВ, Дебелт
/Ретро.бг/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

2 коментара:

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив