Никога няма да забравя как ставах в 6 часа сутринта и отивах да се редя на опашка за мляко, баба ми също, само че на друг магазин. Запомнила съм порциона 2 пресни и 4 кисели, после стана изведнъж по 1 прясно и 2 кисели. Но това беше всъщност Лукановата зима, не баш социализма.

Няма да забравя шоколадовите яйца в Корекома, чиято цена от 60 цента, помня до ден днешен. Няма да забравя сивотата и грозотията. Няма да забравя как баба ми все ми казваше да внимавам това, което си говорим вкъщи никога да не го чува друг, че отвсякъде ни следели и ако разберели, че вярвала в Бог, лошо ни се пишело.

Няма да забравя в 7:15 по радио Хоризонт "дела и документи".
Няма да забравя колко скучна и тъпа беше телевизията.
Абе малка съм била, то ясно, ама тия изброените са ми се набили в главата, та до ден днешен.

А.Николова
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

3 коментара:

  1. Определено подвеждащо описание на едно минало, което сега се фалшифицира усилено, като историите на авторите стават все по-фантастични...

    ОтговорИзтриване
  2. И какво като го помниш? Аз помня още по рано- "Миладин и Костадин" по радиото- година 1956 !! И речите на Вълко Червенков , траещи по три часа, предавани по радиоте. Прекъсвани от чести режисирани скандирания "КПСС-БКП" , "Ленин-Сталин- Димитров" и още доста от социалистическите идиотизми!!

    ОтговорИзтриване
  3. То сега пък едни интересни програми, цял ден пред телевизора да седиш и гледаш. 🥺Като дете сутрин ставах в 6,10 имаше утринна гимнастика, точно по такова радио слушах. Мил спомен.

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив