Напоследък, когато попадна на подобна тема, сякаш е модерно да се плюе и да се изтъкват негативи! Аз съм израснала и изучила по онова време, точно завършвах висше образование, когато станаха промените. Така че спомените ми са много ясни и не са от препредаване от уста на уста.
Опашките и спирането на тока бяха, да не кажа, последната една година преди промените. Тогава имахме купони и си спомням, че като студентка в София се знаеше, че днес ще пускат яйца в магазин на ул. "Иван Асен", утре ще пускат тоалетна хартия в РУМ-а на студентски град и т.н.

Студентските ми години минаха изключително хубаво и спокойно. Живяла съм в общежитие, където имаше ред и дисциплина, в следствие на което цареше спокойствие! Живели сме задружно и безпроблемно. Няма да правя сравнение със сегашните студенти!!!

Живота ми като дете е бил прекрасен. Живея в малък град, който сега върви към упадък, а е бил ГРАД, бивш околийски център и град с история и дух. Беше пълно с хора, работеха фабрики и заводи и магазините бяха пълни със стока! ДА! Бяха пълни със стока! Храната беше истинска!

ДА, имало е прослойка от семейства на партийни величия, които са се ползвали с привилегии, но те бяха много по-малко в сравнение със сегашните "величия"! Да не говорим, че в такива малки населени места тези хора не са и имали кой знае и какви привилегии!

Ходело се е на почивки - ми така беше. Вярно не е било в луксозни хотели /то тогава нямаше и чак толкова луксозни хотели/, но е било в приветливи почивни бази, пионерски лагери и т.н.
Разказвам всичко това, не с цел да влизам с някого в дебати, а защото така се живееше - простичко, семпло, но безгрижно, весело и щастливо!

И.Димова
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най четени:

Популярни публикации👇