Стара Загора,март 1941 година,България току що е въвлечена във Втората световна война на страната на Тристранния пакт,по улиците на града се движат колони от немски военни части,а войниците правят снимки за спомен от екзотичния изток.
Една от тях  е и тази.
Може ли да познаете улицата?
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

3 коментара:

  1. Прилича ми на кръстовището на Патриарха и Гурко.Посоката на колите е на север.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено не е,вгледайте се,има емблематични сгради,поне четири на брой,съществуващи и до днес.

      Изтриване
  2. Снимката е правена на кръстовището на днешната улица "Цар Симеон Велики"(бивша "Георги Димитров" до 1990г.) и бул."Руски", в отрязъка малко след бившия култов ресторант "България" и бившето кино "Септември".
    Сградата с кубетата вляво на снимката по диагонал я събориха някъде в началото на 1970-те за да построят днешния ГУМ(Градски Универсален Магазин), който и днес в наши дни си е там.Откриха го мисля през лятото на 1977г.
    Сградата с кубетата вляво си я спомням съвсем смътно-бях 4-5 годишно дете като я събориха за да освободят място за ГУМ-а.Сега съм на 51 години.
    На мястото на сградата с двете тераси вляво, допреди 20-ина години се намираше павильонът за вестници и списания в долния(югоизточен) край на Градската градина.Тази сграда специално не си я спомням.
    В дъното на снимката се вижда част от минарето на Джамията, което минаре го събориха 1984-1985г., ако не се лъжа.Вижда се добре и сградата на старата банка(известна като Популярна банка до 1944г.)
    Милата Стара Загора...Липсва ми!Живях там от рождената ми 1968г. до 1999г.

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив