Документи и писма на един от ръководителите на нацистка Германия през Втората световна война - Хайнрих Химлер, бяха открити в частен дом в Израел.


Намереният архив съдържа вещи, писма и документи от периода 1927 г. до няколко седмици преди самоубийството на високопоставения лидер през 1945 г. в Берлин.


В тайния си архив нацисткият лидер е съхранявал и непубликувани снимки, и бележки.


Находката е подложена на експертиза в Германия като автентичността е потвърдена, а съдържанието на писмата представлява голяма историческа ценност.По-голямата част от стотиците писма са писани до съпругата на Химлер – Магда. Голяма част от кореспонденцията на Химлер включва и много неизвестни до момента документи, разменяни с осиновения му син.


Много от писмата са подписани с "татко" и "Хайни" - умалително от името Хайнрих. Писмата са идентични с пазените документи на нациста в архива на немските федерални служби.Откритите документи дават ясна представа за личните мисли на човек, под чийто надзор са извършени едни от най-тежките зверства на нацистите.


Ранните писма приличат на съвсем нормални любовни писма, но в тях се прокрадва и върлият антисемитизъм на Химлер.Той и Магда официално се разделят през 1940 г., след което нацисткият лидер заживява със секретарката си.


Архивът е собственост на бащата на Ванеса Лапа - известна израелска режисьорка документалист. Преди няколко години тя направи в Дахау интервю с Катрин Химлер - внучка на Ернст, братът на Хайнрих Химлер, която е омъжена за израелски евреин.


Хайнрих Химлер е един от най-влиятелните политици на Третия райх и част от най-близкото обкръжение на диктатора Адолф Хитлер.


От 1936 г. е шеф на тайната полиция в Германия – Гестапо.


До последните дни преди тоталното поражение на Германия във войната Химлер е вярвал в "окончателната победа".


На 20 май 1945 г. той се предава под фалшиво име. Три дни по-късно, малко преди да бъде претърсен за отровни хапчета, той признава, че е Хайнрих Химлер и се самоубива с отровна капсула.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив