(Снимка: Moussa81, THEPALMER/Getty Images)

Има много легенди за известни съветски чекисти. Единственото нещо, което не обвиняват служителите на КГБ, е, че кучетата, които са приковани към режима, са в състояние да заведат дузина хора в името на друга звезда на еполети. Днес, с преструктурирането на Държавната служба за сигурност, много документи от тайни архиви са в отворен достъп. Разбира се, никой няма да наивно вярва, че на хората се представят документите в първоначалната им форма: почти със сигурност всички най-важни остават под прикритието на тайна. Но дори на фрагменти от информация може да се получат приблизителни идеи за случаите, които се случват под покрива на Комитета за държавна сигурност.. 


Преносими ядрени оръжия


През 1997 г., генерал Александър Лебед, в едно от доста хаотичните интервюта, остави да се изплъзне, че специалните служби разполагат с около сто преносими ядрени устройства, всеки с килотон. Буквално два дни по-късно, Суон отхвърли думите си, отписвайки всичко от умора и резерви. Въпреки това, професорът по физика Алексей Yablokov потвърди наличието на такива устройства. Според получените от него данни, в средата на 70-те години висшето ръководство на КГБ разпореди разработването на ядрени бойни глави за терористични операции. Освен това има информация за наличието на подобни устройства в САЩ.


Операция "Флейта"


Често разузнавателните служби на Съветския съюз бяха обвинявани в разработването на биологични оръжия. Според някои данни, първите проби от биологични оръжия са тествани на германците при Сталинград - врагът е бил заразен с плъхове. През 90-те години Канатжан Алибеков, микробиолог, който емигрира в САЩ, говори за тайната операция на КГБ "Флейта", в рамките на която са създадени и тествани последните психотропни лекарства. Алибеков твърди, че ръководството на КГБ е планирало да провокира конфликт със САЩ и да отприщи истинска биологична война..


Синя папка


Всеки гражданин на Съветския съюз знаеше със сигурност: няма бог, нито дявол, нито по-малко Inpolanetian глупости. В същото време всяка информация за очевидци за НЛО попадна в специалния отдел на КГБ, където те бяха внимателно документирани. През 1967 г. известен физик, математик и непоколебим уфолог Феликс Зигел говори по телевизията заради пропуск. Веднага след това група учени от Академията на науките на СССР е била отхвърлена по заповед от горе и всички материали, събрани от изследователите, отиват в КГБ. Тук те бяха вписани в така наречената "Синя папка", която беше курирана от главата на чекистите Юрий Андропов..


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

1 коментар:

  1. Поне да бяхте превели тази несвързана глупост качествено! Не с Гугъл,или подобни! Тъпаци!

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив