Те добиха голяма популярност навремето, но славата им бе за кратко.

Когато чуем думата поп-фолк в главата на всеки от нас изникват образите на Галена, Преслава, Азис, Анелия, Емилия и т.н., които доказаха, че могат да се задържат на сцената готини наред и продължават да взривяват клубовете с хитове, присъствие и стайлинг. Някои от по-възрастните представителки на поп-фолка, като например Камелия, Малина, Глория и Лияна, също често имат запазено място в светските хроники.

Само покойната Румяна и Сашо Роман си остават някак вечни...


Никой обаче не говори за певците от зората на този жанр, които добиха голяма популярност през 90-те, но славата им бе за кратко, а след това изчезнаха безследно. 

Може би голяма част от вас си пускат старите им ретро парчета по празници и купони, но едва ли си спомнят ликовете им, че дори и имената. Разбира се, има и такива, които се появяват в публичното пространсво по една или друга причина, но други са изчезнали сякаш в дън земя и към днешна дата не се знае нито как изглеждат, нито какво се случва с тях. 

А някога чалгата си беше просто чалга, а не лайфстайл! Някога тези хора не бяха нито ВИП, нито брадъри, нито звезди, а най-хубавото беше, че не бяха ничии идоли! Бяха просто хората, които ни забавляваха, разсмиваха или натъжаваха с песните си. Събирахме плакати и картички от списание "Нов фолк", а за да си направим снимка с тях трябваше да изчакаме да дойде време за море и да посетим някоя от откритите кръчми по курортите. 

Вижте ги:

Петра, която оглави музикалните класации през 90-те с мега хита си "Хищна хиена".

 В репертоара си обаче има и съвсем друг тип песни химн за Иван Костов и парче по стихове на Гео Милев. Петя Атанасова, както е родното й име, е родена на 8 октомври 1963 г. в град Хасково в семейството на гръцки емигранти. След дипломирането си работи като учителка в Хасково. Там създава музикална група, с която работи в ресторант, а после пее в тракийския ансамбъл на Хасково. Развива музикална кариера за фирма „Пайнер“ в периода от 1998 до 2002 година. Омъжва се за писателя и критика Стефан Цирков, от когото има 2 дъщери, но по-късно се разделят. На летище София Петра среща голямата си любов - гръцкия бизнесмен Димитрис, с когото искрата на любовта пламва от пръв поглед. Така, вече 15 години те делят един покрив в Кипър и се радват на щастливи моменти заедно.


 Сани, която не се смути да изпее „Ах, банана”. 

Днес тя е на 43 години, все още е червенокоса, но имиджът и е доста по-различен от този, който създаде пред 90-те. От години тя работи като учителка, а през изминалата година изненада не с хит с палав текст, а със сърцераздирателна балада „И на оня свят”.



В списъка попада и певицата Мира, която нашумя покрай мустака на Републиката Милко Калайджиев и тяхното съвместно парче "Хей, малката". Несъмнено щом чуем името на Мира обаче се досещаме и за друг нейн хит - "Летвата". 

Станимира Костова, както е истинското и име, е родена на 22 декември 1983 г. в Стара Загора.

В момента певицата е с 11 години по-млад от нея мъж, от когото има дете - момченце, което носи името Дидко. През лятото на 2020 тя дори се завърна на музикалния небосклон и посвети песен на любимия си, като го снима във видеото. „За всички бивши“ направи премиерата си навръх рождения ден на приятеля на Мира на 5 юли.Често Мира се среща и със свои колеги, с които е останала приятелка във времето и все още поддържа отношения. Сред последните и публикации в мрежата попадат снимка, на които е в компанията на Емилия и Таня Боева. 


Таня Боева... да, тя също беше от онези нашумели изпълнители, когато бяхме деца. 

Тя е родена на 3 ноември 1973 г. в Тополовград, но живее, учи и израства в Димитровград. Голямата си популярност и успех Таня Боева получава след като издава албума „Дама пика“ през 1999 г. От 2002 г. до днес Таня Боева е самопродуциращ се изпълнител. От 1999 г. до 2017 г. е омъжена за композитора и аранжор Михаил Бургуджиев, от когото има един син – Росен, роден през 2008 г. 

Днес тя има нoвa любoв в живота си, за който се говори, че е доста по-млад от нея. Ceгa тя твъpди, чe нaй-нaĸpaя e paзбpaлa ĸaĸвo e дa бъдe oбичaнa и щacтливa. Междувременно, Таня Боева в момента няма нищо общо с предишната си визия и почти не прилича на себе си. Сред първите корекции, които фолк изпълнителката направи беше ринопластика, но години по-късно тя е пипнала почти всяка част от лицето си.  Повторна ринопластика, устни, ботокс, филъри и скули са само малка част от интервенциите, до които е прибягнала изпълнителката на "Лошо момче".

Ина, прочула се с песента "Зелено, зелено", както и с факта, че е първата поп-фолк певица, позирала за корица на Playboy в далечната 2003-та година. 

Според последна информация, зеленооката брюнетка от Кюстендил, чието истинско име е Антонина, днес работи като учител в една от най-големите и хубави детски градини в София.

Ина е завършила специалност „Поп и джаз пеене“ в НБУ, а след това и магистратура със същата специалност в СУ „Св. Климент Охридски“ в столицата. Омъжена е, през 2010 г. ражда първия си син, само година по-късно ражда и втория си син.

Понякога приема участия за ретропартита, но не смята да се връща на сцената. 


Мая и Магапаса остават вечни с хита си "Ти пак си жива". 

Парчето на Моя "Щом си мъж" също не е за пропускане, говорейки за хитовете от зората на фолка. На върха на кариерата си, Мая взема важно решение - не само да напусне поп фолка, но и България. И така, през 2007 г. тя заминава за Лас Вегас, където живее и в момента заедно с дъщеря си Кристияна, която учи Наказателно право.Мая работи като диджей, танцьорка, певица и дори се е специализирала в поставянето на екстеншъни. Танците на пилон са сред основните й занимания и благодарение на тях певицата изглежда толкова убийствено в тяло.

След повече от 13 години мълчание, някогашната суперзвезда даде първо интервю през 2019 година. Чалга легендата Добрин Петров, по известен като Магапаса, пък съвсем наскоро стана баща за втори път. Музикантът, който покоряваше музикалните класации през 90-те години на миналия век, в момента е по-влюбен от всякога. През месец април той отбеляза 45-годишния си юбилей заедно със своята любима Денислава, която родом е от Хисаря, но живее в Чикаго, където се запознават с Магапаса. 

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив