Понеже чета, че доста хора и най- вече младите не вярват как сме живели преди 1989 година и само сме преувеличавали, та ще им кажа неща, които може би ще разберат.

Едно време имаше така наречен младоженски заем - 10 000 лв. Получаваш го, ако искаш, когато се подпишеш в гражданското. Вноските бяха ниски, лихвата - нищожна. При раждането на първо дете ти се опрощава половината, при второ дете - остатъка и ти се връща лихвата за предсрочно погасяване на заема за останалите години.

Сега искат да плащате на банките, ако платите предсрочно или искате да си изтеглите собствените пари.

Едно време имаше и лекар, който те привикваше по два пъти в седмицата на преглед по време на бременност, без да имаш час и да плащаш нещо.

Сега плащате за всичко, включително и за избор на екип.

Едно време имаше и застраховки и агента идваше в къщи за вноската. След изтичане на две години имахме право да прекратим застраховката, да си изтеглим парите и да купим нещо за вкъщи. Бяха като спестени пари. А след това си правиш нова застраховка.

Сега с много разправии можеш да докажеш, че си пострадал, за да ти отпуснат част от твоите пари.

Да, за кола се чакаше години, но купуваш чисто нова кола, която после издържаше 20-25 години.

Сега купувате трета употреба таралясници, които щяха да отиват за желязо, ако вие не ги купувахте.

Има и още много неща, които младите не разбират и не вярват. Обяснявайте им, иначе едни други им промиват мозъците."

Вероника Манолева

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

9 коментара:

 1. Къде е имало на втората година, да прекъснеш застраховката - имаше яка глоба!? Лично съм изпитал на гърба, тия ''добри'' времена - държавата бе жесток капиталист - било ''хубавото'' време, дрън, дрън - който е крал с камионите, и с вагоните той подсмърча за соца!!!???

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Така си и беше!Миризливите комуняги, крадяха всичко,до което можеха да се доберат,и строяха вили и къщи,а сега им е малко нанагорно,затова и реват!

   Изтриване
 2. Пълни глупости със заема.Даваха 5000 лева.Една година го изплащах,и като поисках да го погася,се оказа,че дължа още 6/шест хиляди...

  ОтговорИзтриване
 3. Или е изкуфял промит мозък,или иска да промие мозъците на младите.Куп лъжи и небивалици! Издържали колите 20-25 години!!??? Винаги с вирнати капаци , човъркане и "заимяване" през зимата.За 20 години 40 000 км. максимум!Чакал няколко!!!! години! 10 минимум! Ахх, не измряхте ли бе мръсни уродливи цървули с болшевишко мислене и нагласи? Това било без пари, онова било без пари! Все без пари искате да е всичко мръсни мързеливи и невежи боклуци! Айде вкупом при тодор правешки да леете сълзи по лайняното си минало. Помияри!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Абе като сте такива юнаци, що се криете. Излезте с позиция, но с лицето и името си.Но не Ви стиска, а инсче е написана само част от истинста, дори и тя не Ви харесва. НО щом фактите говорят.... и боговете мълчат.

   Изтриване
 4. Ей дъртак умирисан,каква е тази кола на снимката??? Съветска ли? Уродливи гнусни старчета!

  ОтговорИзтриване
 5. Защо си анонимен бе посрьо като си толкова ербап покажи се

  ОтговорИзтриване
 6. Само едно се моля никога да не се върне отвратителното време на социализма.

  ОтговорИзтриване
 7. Колите "издържаха" по 20-25 години в мечтите ви. И не знам защо си мислите че всички карат 3та ръка коли. Моята е на 1 година и я купих на 0 километра от лицензиран представител на марката.

  ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив