Планинските спасители са открили мъртъв в планината изчезналия преди седмица турист Пламен Христов. До него са намерили второ тяло. Двамата загинали мъже са открити в улеите на Влахина долина под връх Вихрен, съобщиха за БТА от Планинска спасителна служба (ПСС) – Банско. Към момента няма информация за втория загинал, няма данни и да е обявен за издирване. 


Тялото на втория загинал - възрастен мъж, е открито без документи за самоличност и към момента не е ясно кой е той. 

Предполага се, че е човек, който е тръгнал да търси Пламен Христов.След двудневно прекъсване на издирвателната акция, тази сутрин тя беше подновена. В нея участваха планински спасители от Банско, в района се движи и група спасители от Сандански и Разлог,съобщава сайтът dariknews.bg


Планинските спасители в Банско започнаха акция през изминалата седмица. По първоначални данни турист се е отправил към връх Вихрен на 26 декември и оттогава мъжът бе в неизвестност. Сигналът към ПСС е подаден към 18:00 часа на 27 декември и оттогава планинските спасители издирваха изчезналия мъж. 


Теренът, в който планинските спасители провеждаха акцията, е труднодостъпен и опасен, поради което в акцията беше включен и дрон.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив