СПТУ „К.Запрянов“ в Пръвомай през 80-те

Когато преди хиляди години Господ разпределял задълженията на хората, той им обяснил кой с какво ще се занимава и по какъв начин ще се грижи за всички останали.


Едни трябвало да обработват земята и да произвеждат храната, други – да лекуват болните, трети – да шият дрехи, да произвеждат сечива и предмети за бита... На всеки човек Господ дал различна дарба, с която да служи на хората. Така създал професиите и занаятите. А накрая казал:


– Сега остана най-важната и отговорна работа. Нея мога да възложа само на най-сърцатите и самоотвержените, защото от тях ще зависи бъдещето на цялото човечество. Но имайте предвид, че тази професия не е като всички останали. Тя е и сладка, и горчива. Освен това за нея се изискват много и най-различни умения. Понякога в един ден ще трябва едновременно да бъдете майка, баща, приятел и брат. Ще водите битки и едновременно ще превързвате рани, ще палите огньове и ще гасите пожари, ще бъдете едновременно и защитници, и съдии, ще плачете и ще пресушавате сълзи, ще летите и ще рисувате крила, ще късате парчета от сърцата си и ще лекувате с думи. Ще имате в ръцете си най-крехкия материал на земята. Ще изживявате хиляди животи. Ще бъдете и хулени, и благославяни. Но никога забравени.


И Господ създал учителите и ги разпратил по цялата земя, за да носят огъня на познанието и да озаряват със светлина пътя на всички хора.Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.

Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...

Източник:gnezdoto.net


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив