Ех, какви новогодишни програми имаше едно време! А не скучни шоута с плоски шеги и преиграващи актьори като сега. Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова забавляваха народа и го разсмиваха до сълзи. А царят на новогодишните програми беше Хачо Бояджиев.


Една от любимите ми беше неговата „Криворазбрана цивилизация“ през 1974 г. с Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Ружа Делчева и други. В него имаше незабравими реплики като “Pано или късно ще идат в таз циливилизацион, ще заживеят съвсем по францушки”.В програмата “Експрес танго” участваха български и чуждестранни звезди, а в скечовете голямото си майсторство демонстрираха недостижимите комедийни легенди Георги Парцалев, Стоянка Мутафова, Константин Коцев, Светослав Пеев…


Телевизията не пестеше пари и в новогодишното шоу се канеха големи актьори като Любиша Самарджич. Кой не помни „Дай, рибу, рибу, рибу, дай“? По онова време Самарджич беше голяма звезда у нас, тъй като телевизията излъчваше сериала “Горещ вятър”, от който не изпускахме нито един епизод. Градусът на настроението скачаше с „Иръпшъните“ начело с Тодор Колев и „Сто кила ракия давам, само да те притежавам…“. Не се минаваше и без прословутия балет на ГДР и забавната програма „Шарено котле“, които за онези времена бяха голяма атракция.


При социализма Новата година все едно не беше дошла, ако телевизията не излъчеше руската филмова класика „Ирония на съдбата”. Явно не е заснето нищо по-добро за случая, защото така е и до днес – и при демокрацията дават филма всеки път на празника.


Пет минути преди да настъпи новата година, всички чакаха другаря Тодор Живков да пожелае здраве и успехи през новата година.

Сега на Нова година по телевизиите е пълна скука и направо няма какво да се гледа. А БНТ излъчва всеки път концерт на открито с познати само на тийнейджърите изпълнители, които трудно могат да се нарекат певци, а камо ли да ни повдигнат настроението в празничната нощ.


Василка Ненкова, Русе/Ретро.бг/


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив