Самолетни билети за чужбина

Когато стане време за планиране на ново пътешествие, често може да се объркаме и да не знаем към коя дестинация да се насочим. Ако имаме на разположение по-малко време и искате да излезете в чужбина, то трябва да се ориентирате към по-близка локация.Така, ако полетът със самолет да бъде с минимална дължина, ще можете да посетите повече интересни места и забележителности в държавата. При наличието на ясна програма, без значение дали сте за 3 дни или 4 дни, ще можете лесно да обходите всичко, което искате да видите. 

Кои са най-добрите дестинации в чужбина за уикенд пътуване със самолет?

Без значение дали търсите почивка в чужбина за двойка, група,м или искате да се качите на самолет с приятел за поредното приключение, важно е да изберете страна, която да съвпадне с вашите интереси. Нека разгледаме кои са най-подходящите локации според Boiana-mg.bg, към които може да се насочите, ако разполагате с по-малко дни:

1.Италия

Италия остава любимо място за пътуване в чужбина на мнозина. Може да изберете дали самолетът да кацне директно в Рим или в близост до града, но при всички случаи ще може да се насладите на невероятно красивата столица на държавата. Това е един от най-големите градове в света, с хилядолетна история, която със сигурност би ви впечатлила. Задължително си направете точен план на местата, които желаете да посетите. В него задължително трябва да присъстват:

●Ватикана – дом на изключително разнообразни експонати, художествени творби, египетски мумии. Тук се намира и най-голямата католическа църква “Св. Петър”;

●Колизеум – символ на Рим, един от най-грандиозните древни забележителности, арена на епични битки между гладиатори;

●забележителният фонтан Ди Треви, където всеки турист отива да хвърли монета и да си намисли желание. 

Това не са единствените места в столицата, на които да обърнете внимание, но са сред най-посещаваните. В случай че искате да избегнете тълпите от туристи, насочете се към Неапол, един от най-старите градове в историята. Въпреки че не е основна туристическа дестинация, този град предлага на посетителите си множество интересни музеи, дворци и храмове, заслужаващи внимание. Ако ви влече историята, обърнете специално внимание на Националния археологически музеи, в които се намира една от най-добрите колекции на гръко-римски артефакти.

2.Франция – една от най-предпочитаните дестинации за полет със самолет в чужбина е столицата на Франция, романтичният Париж. Множество двойки избират подобно пътешествие, за да прекарат вълшебен уикенд заедно. Забележителностите в този град не са тайна за никого, а Айфеловата кула е мечтана локация от мнозина. В нея са разположени множество магазинчета за сувенири, както и един от най-посещаваните ресторанти. Асансьори с прозорци издигат желаещите до трето ниво, откъдето се разкрива жадуваната гледка към красивия Париж. Не пропускайте да посетите и Лувъра – най-известният музей за изкуство в целия свят.

3.Чехия

Столицата на Чехия – Прага, е изпълнена с невероятни исторически и архитектурни забележителности. Полета със самолет до тук е бърз и удобен. Не пропускайте да разгледате Пражкия замък, който заема внушителна част от града. Той представлява цял комплекс от сгради и укрепление, из които ще имате възможността да се разходите. Друго важно за историята на тази дестинация място е Карловият мост, който може да се нарече визитната картичка на Прага. Препоръчително е и да си направите вечерна разходка по Вацлавският площад, където ще срещнете множество ресторанти и клубове, с които да разнообразите престоя си в чужбина.

4.Испания

Испания не случайно е любима дестинация на мнозина. Без значение дали ще изберете Барселона или Мадрид и двата града имат много какво да ви дадат. В каталунската столица не трябва да пропускате красивите места като Парк Гюел, главната улица Ла Рамбла, както и пеещия фонтан Монтжуик. Други важни локации са величествената Саграда Фамилия, както и множеството музеи, които може да посетите. Мадрид също предлага невероятна съвкупност от художествени галерии и музеи, които биха били интересни на хората, обичащи история и изкуство. Районът Пуерто дел Сол, разположен в центъра, е прекрасно място за разходки и сливане с местната култура. Страната на портокалите е чест избор при търсене на удобни дестинации в чужбина със самолет.

Самолетни почивки в чужбина

5.Англия

Англия е страхотно място за екскурзия в чужбина, тъй като полетите със самолет са бързи и удобни, а Лондон е изпълнен с интересни места за посещение. Едно от най-популярните сред туристите е виенското колело, известно като Окото на Лондон. То е високо цели 135 метра, като разполага с 32 стъклени кабини, през които се разкрива невероятна гледка към мегаполиса. Бъкингамският дворец, Британският музей, както и световно известният Биг Бен също трябва да са сред списъка ви за посещение в тази страна.

6.Белгия

Без значение дали ще изберете Брюксел или Гент, като място за вашата почивка в чужбина, полетът със самолет отново е удобен и ще имате достатъчно време за разходки до интересни локации. Не пропускайте историческия център на столицата, където ще срещнете множество архитектурни паметници, важни за историята на страната. Гент, от своя страна, е пълен с дворци и катедрали, които със сигурност заслужават внимание.

7.Австрия

Столицата на Австрия – Виена, е изпълнена с множество музеи, дворци и катедрали, които са изключително интересни за разглеждане. Това е страхотно място за посещение в чужбина със самолет. Градът на мечтите, както мнозина го наричат, е изпълнен с живот и има много какво да покаже на туристите. Не пропускайте да разгледате впечатляващия Шьонбрун, който е бил луксозната лятна резиденция на Хабсбургите, а сега е впечатляващ музей, с отворени за посещение 40 стаи, от общо 1441.

Всички тези държави в чужбина, са с много лесни и кратки полети със самолет, поради което са подходящи за прекарване на уикенда по всяко време на годината.

За какво да внимаваме при избор на туроператор?

Винаги, когато избирате екскурзия в чужбина през туристическа агенция, проверявайте какво включва офертата и дали имате уредени нощувки и билети за самолет. Важно е туроператорът, който сте избрали да притежава нужните лицензи, а наличието на застраховка при пътуване, е силно препоръчително.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив