Ремаркета са  произвеждани от 1961-ва година  в завода за вагони в Дряново. Произвеждани са също в Попово (само шаситата), а каросериите в Елена.
 

За последно са използвани за прикачване към учебни автобуси 11Г5 и 11М3 до 1984-та, когато все още има курсове за категория Д+Е. Същата година отпада това изискване за съчленените автобуси, вече се карат само с Д, като започва и обучението на 100 процента новобранци шофьори за градския, които преди това не са карали каквото и да е.

Били са без отопление и с ръчно отваряне на вратата, автомат е добавен в последствие, който не винаги работи заради неизправни пневматични връзки между автобуса и ремаркето. 

Мостовете и колелата са от камиони ГАЗ-51 (Молотовка), и ЗИС-150 (ЗИЛ-164), окачването е взаимствано от комиони, на листови ресори. По-спомени на доста хора до 1976-та година е имало и са пътували автобуси с ремаркета (М65, М80, Шкода 706 РТО), а в провинцията - до 1978 година и след това постепенно са спрени.А Вие,какви спомени имате за тях?Вижте още:Възход и разруха на Българското автобусостроене.Завод "Чавдар"

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив