Тази сграда в Индия е дом на повече от 20 000 плъха, които не само се хранят и се разхождат свободно, но имат статут на божество с огромния брой хора, които посещават този храм. Тези свещени животни се наричат ​​"каба" и хората изминават дълъг път, за да отдадат почитта си на тези гризачи.

Плъховете се срещат абсолютно навсякъде в този храм. На дръжки на врати, огради, събрани около големи контейнери с мляко, кокосови орехи и друга храна, която може да се срещне през храма.

Посетителите на този храм трябва да се движат изключително внимателно, за да не стъпят случайно на плъхове. Ако някой от посетителите настъпи плъх, трябва да го замени с плъх от сухо злато.

Плъховете са защитени от птици и други хищници с решетки, които опасват целия двор на храма, а свещениците и техните семейства живеят в храма и се грижат за „свещените гризачи“, хранят ги и почистват след тях.

Смята се за особено свещено, ако в храма се види бял плъх, за който се смята, че е превъплъщението на богинята Карни Мата и нейните четирима сина, а яденето на храна, изхапана преди това от плъхове, се счита за благословия.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив