Тези мисии са с цел откриване на руски военни ядрени съоръжения. Но апаратурата на космическия апарат му позволява да види и много други неща на земята - като потънали от столетия кораби в океана с несметни богатства на борда. 

От космоса той прави огромна карта на над 100 потънали предимно испански кораби във всички океани, от 16 и 17 век, със абсолютно точните им координати. 

В неговите карти фигурира и испанският галеон Аточа, който е открит 22 години по-късно през 1985 г. с най-голямото съкровище, откривано някога - на стойност над половин милиард долара. Малко преди да почине на над 90 годишна възраст, Гордън Купър дава всички карти на големият си приятел Дарил Миклос от Флорида, който познава от дете, и който в момента започва да издирва потъналите съкровища. 

Първата му мисия е да открие един от корабите на Колумб - Pinta (собственост на братята Пинцон, плавали с Колумб при втората му експедиция), и потънал във водите на островите Turks and Caicos в Атлантика. Според товарителницата от Севиля корабът е пренасял злато, сребро и скъпоценни камъни.

По Травъл чанел се излъчва предаването "Съкровището на Купър".

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив