Снимките са направени от съпруга на актрисата, продуцента Карло Понти.

Година по-късно Асен Пейков изработва изящната двуметрова статуя на Ава Гарднър в "Босата графиня". След снимките на филма, Франк Синатра купува статуята и я поставя в градината си. 

През по-голямата част от живота си, израсналият в Севлиево Асен Пейков живее и работи в Италия. През 1960 г. в Рим откриват негова статуя на Леонардо да Винчи, която и до днес посреща пристигащите туристи на летището. След смъртта му през 1973 г., кръщават площад в Рим на негово име.

Коя е София Лорен?

В цялата си кариера София Лорен изиграва над 80 екранни роли. За близо 60 години в киното се снима във филми, заснети в различни страни от различни режисьори, като доказва умението си да се вписва във всякакъв екип и да създава безспорно ярки и запомнящи се образи. Героините ѝ впечатляват с удивителната си достоверност и жизненост. Всеобщо призната е като една от най-красивите жени и най-известната актриса от Италия,a запазеното ѝ амплоа е на типична италианка в романтични комедии, и по-рядко трагедии.

Притежава множество международни филмови награди. Носителка е на призове от кинофестивалите в Кан (1961), Венеция (1958, 1998), Москва (1965, 1997) и Берлин (1994). Наградена е с пет награди Златен глобус и два Оскара – съответно за „Най-добра главна женска роля“ в чуждоезичния филм „Чочарка“ от 1961 г. и „Оскар за цялостно творчество“ през 1991 г.

През 1999 г. Американският филмов институт включва Лорен под Номер-21 в класацията на най-големите жени звезди на класическото холивудско кино.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив