Перник и Ловеч са на воден режим. Големи градове с големи индустриални зони и голямо население. Двадесет години след началото на XXI век. През зимния период, когато безводието се чувства особено болезнено.

Никой не казва колко други по-малки градчета и села са в периодично или системно безводие. Там журналисти не ходят и камери не снимат. Хората са претръпнали, примирили са се и живеят с няколко десетилетия назад в миналото. Сега ще им се наложи и на перничани, и на ловчанлии да заживеят така по този начин. Перничани между другото често влизат в зимните новинарски емисии със системните аварии на парното. Ако това се случи и тази година, ще заживеят като прабългари от Аспарухово време.

За късопаметните да припомним, че месеците април, май и юни бяха изключително дъждовни. Да се чуди човек как дъждът е заобиколили пернишкия язовир. И защо този проблем е крит до изборите и лъсна едва сега при новото кметско ръководство. А областният управител защо е мълчал и не следва ли Ирена Соколова, направила мисловен пробив във физическата наука, обединявайки в едно банани, водород и слънчево ядро, да изхвърчи от поста си. Същото се отнася и за ВИК шефа в града, който вече бе уволнен. Много тежки въпроси има и към министрите на екологията и на икономиката, които имат отношение към язовирите и тяхното състояние. Каква е гаранцията, че подобно нещо няма да сполети и други големи български градове./Пик.бг/

Кирил Пеев, София
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив