Ако търсите невероятно място за празнуване на Нова Година, изборът на град като Пхенян е едно наистина екзотично решение. Предлагаме ви няколко снимки от обектива на българката Елена Дичева, която се осмели да посети един от най-строго охраняваните градове на света. Нека да ви разкажем първо за града - най-големият в страната и вероятно, най-уреденият. Огромни сгради, които стоят празни. Очакват голямото преселение на братята от Южна Корея, което поредна година не се случва. Гигантски хотел, в който се създава илюзия, че е пълен. Асансьорът спира само на етажите, на които има хора. Контрол навсякъде, винаги има местни до туристите. Учтиво, но плътно присъствие.

По улиците няма много хора, дори и в Пхенян има от "фалшивите ресторанти", в които има изобилие от храни, които са вероятно изкуствени - пластмаса или хартия. Местните не ходят там, всичко е направено за да демострира изобилието в комунистическата страна.

Пхенян впечатлява с размерите си - над 4 милиона, вероятно много повече - по неофициални данни. Последното преброяване е през 2008 година, като тогава населението е било 3 255 388 души. По официални данни, които никога не са верни.
 Паметник на победата
 Малка железопътна спирка

 Арката на победата
 Недостроено съоръжение
 Градският транспорт














Над материала работи: Ивайло Тончев framar.bg

Автор на снимките: Елена Дичева

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив