В края на 80-те години имаше по негативно отношение към Тодор Живков, отколкото днес. Според няколко  проучвания около половината от българското население има положително мнение за  времето на социализма в НРБ

Друга част от хората са на мнение, че комунистическият режим има две лица и го величаят, а истинското му лице е терор и насилие, което е погубило собственото си население.

Интересен е моментът, че 44% от всички анкетирани не могат да направят никаква асоциация с този период като според социолозите това се дължи в някаква степен на по-слаби познания на кореспондентите за периода, както и на историческата му дистанция.

Какво е вашето мнение  по този въпрос ? 
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

3 коментара:

 1. РАЗБИРА СЕ , ЧЕ БИХ ГЛАСУВАЛ ! ИМАЩЕ РЕД , ЗАКОННОСТ И МОРАЛ ! ОБРАЗОВАНИЕ , ЗДРАВЕ , БЕЗПЛАТНО ЗА ВСИЧКИ ! ПАБОТА ЗА ВСИЧКИ , ПРОСПЕРИРАЩА И УВАЖАВАНА ДЪРЖАВА !!!

  ОтговорИзтриване
 2. А, ЗДРАВЕЙТЕ БЕ!...
  Valentin Jeliazkov/Napolitano/
  --------------------------------------------------
  Здравейте бе другарки и другари,
  помните ли времената стари?
  Когато в парковете имаше птички,
  когато работeхте всички?!
  Когато нямаше гладни,
  когато нямаше дрога,
  нямаше уморени и жадни
  и отрудени до изнемога?!
  Всичко разпродадоха тия,
  погледнете вън - ще се слисате,
  това що построихме ние,
  вие не може да го боядисате!..
  Здравейте другарки и другари,
  какво купувате в магазина,
  има ли нещо по пазарите,
  къде ви е прасенцето и сланината?!...
  Къде са днеска децата ви?!!...
  Ха, честита ви демокрация!
  Изписано е на лицата ви
  изтребват ви като нация!
  Казваха, че аз съм бил лош,
  че съм бил "трепал" мечки в Балкана,
  но и до днес съм в галоши
  Да! И... такъв си останах!...
  Здравейте другарки и другари,
  ОЩЕ ЛИ СПИТЕ наяве?!
  СЪБУДЕТЕ СЕ!
  За вас идват - гробари,
  ай... халал да са ви!
  Наздраве!...

  ОтговорИзтриване
 3. Да! При него беше трудно, но да тръгнеш от ралото, до трактора и комбайна. Заводи, електрофикация, тецове, вецове, транспорт, водопроводи, пътища, телевизия, земеделска продукция от А до Я, тежка промишленост, заводи, мини, машиностроене, металургия, жилища за всеки, безплатно образование, безплатна медицинска помощ, работа за всеки и... население близо 9 милиона.
  Вкарваше на топло всички престъпници. Да, точно тези които щом излязоха сега винеят крадът и требят народа си. Някой спомня ли си тогава да е имало наркомани, мутри, ракетьори, клошари??!
  Той по-галоши дойде и такъв си отиде. Не му трябваха милиарди да краде. Той си имаше всичко. Имаше си държава. Резиденции. Но те не бяха негови а на страната. Нямаше лични капитали като днешните крадци и душмани! Е, вярно е, не можехме да го напсуваме публично но имахме всичко, а,сега какво от това, че мога да изкрешя че Президета е педераст а пък съм безработен, гладен и жаден и децата ми са избягали в чужбина а те не спират да наглеят и да се подиграват с всички нас и да ни се хилят мазно в очите и да се чувстват безнаказани!
  Заслужаваше ли си всичко което направи той от нищото или не?
  Днес тези чакали до ден днешен крадат и още не могат да окрадат всичко КОЕТО ТОЙ СЪЗДАДЕ и ОЩЕ ИМА! А днешните какво създадоха от както са на власт?!! Безработица, бедност, убиха всеки малък и среден бизнес, обрекоха половината страна на нищета и мизерия. Какво сътвориха за благото на хората освен, че отвориха границите. Плащаме за всичко дори и за въздуха който дишаме! Толкова създадоха, само толкова, а крадат и лапат от всичко създадено от него преди това, за хората!
  Плюят го само онези, на които не позволяваше да безчинстват, крадат и убиват. Не им даваше достъп до дрога, рекет и убийства. Тогава и цигани и турци работеха и нямаше такива на които ние да плащаме сметките.
  ТОВА Е.... ДЪРЖАВНИК, А НЕ МУТРА!
  ПОКЛОН ЗА НЕГО САМО, ЗАЩОТО ВТОРИ ТАКЪВ НЯМА ДА ИМА.

  ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най четени:

Популярни публикации👇