Дядото на Ким Чен Ун излиза пребледнял от авариралата кабина,връща си руменината на лицето и доброто настроение с големи дози коняк "Слънчев бряг"

Уви, височайшата визита не минала без инцидент. Официалните лица претоварили хотелския асансьор и той заседнал. Наложило се спешна намеса на техник с отвертка, та „затворниците“ да излязат на свобода.
Докато с Ким били заключени в авариралото подемно съоръжение, Тодор Живков успокоявал корейския гост, че няма страшно, че критичната ситуация ще бъде разрешена бързо и компетентно,пише "Уикенд"

Когато вратата най-сетне се отваря, Тато разказвал вицове, за да повдига духа на своя колега.

"Азиатецът се смееше, но беше и леко пребледнял. Последвалият изискан коктейл на терасата на хотела върна руменината на бузите му. Изпи се много отлежал коняк", свидетелства човек от помощния персонал.

В заседналия асансьор била и управителката на „Доростор“ Дора Христова. Тя толкова се притеснила, че ще бъде уволнена заради аварията, че едва не колабирала. Живков обаче успокоил и нея - казал й, че тя няма вина.

В същия хотел през 1972 година,гостувал и фидел Кастро.Още с пристигането си той се ръкувал с директорката и хукнал нагоре по стълбите. Всички се шашнали, защото не знаели къде отива, а охраната му не можела да го стигне.

Визитата на кубинския лидер била част от 10-дневно турне у нас. Огромната популярност на фидел изкарала по улиците хиляди граждани. Все още вярващите в социализма нашенци се радвали искрено на госта, искали да го видят на живо, да го докоснат, ако им се удаде възможност.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив