Тридесет и първият рожден ден на посланиците на нашето мирно небе, БГА „Балкан съвпада и с откриването на най-дългата международна линия: до аеро-друмите на Нигерия и Ангола.Небесната карта на гражданската ни авиация през 70-те е разчертана от 34 редовни линии, по които страната се свързва с 36 големи градове и столици на Европа, Азия и Африка. 3 отделни полети на чартърна и товарна авиация самолетите на БГА „Балкан" летят до Северна и Южна Америка, Австралия, Япония.

През 1977 г. близо 2 000 000 пътници са били обслужени на борда на нашите самолети. през 1978 година, във всеки час на деня, 300 души са във въздуха.

Освен основната си дейност — превоз на пътници — БГА „Балкан" помага и в селското ни стопанство. През трите години от седмата петилетка със самолетите на ССА са обработени 243 361 000 декара земя и са превозени над 70 000 тона товари.

В близките идващи години ще се задълбочава сътрудничеството ни с авиокомпаниите от социалистическите страни, ще продължава проучването и откриването на нови линии до Африка и Далечния изток.Скоро БГА „Балкан" ще предложи на своите пътници редовни полети до Северна и Южна Америка.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив