Преди 80 години Бургас, е в разгара на местни избори и очаквано това е водещата тема. Но в колонка от първа страница на вестник  „Бургазки Фаръ“ има ужасяваща вест.

29-годишна бургазлийка е убила любовника си по изключително мъчителен начин, заляла го е със сярна киселина, а той е издъхнал в мъките си. Убийцата Грета Димова е осъдена на 6 години затвор. Мотивите й не стават известни. Дали умъртвеният Михран не е искал да напусне жена си и да се ожени за нея, или е имало нещо друго - историята ще запази в тайна.

„29-годишната Грета Крумова Димова от Бургас издебва любовника й Михран Саркис Асланян да заспи и го залива със сярна киселина в лицето, вследствие на което той е починал. Вчера сутринта в едно от отделенията на Областния съд е разгледано делото срещу убийцата и тя е осъдена на 6 години строг тъмничен затвор. Адвокатът на Димова – Т.Конушлиев заяви, че ще обжалва присъдата“, пише „Бургазки Фаръ“.

Най-интересният материал от 2 март 1967 година в официоза "Черноморски фронт" е отчетът на зам.-окръжния прокурор Стойко Белчев.

Той дава пълни данни за инцидентите по пътищата, отчитайки сериозен ръст на катастрофите. Това се дължи на 25 % увеличение на броя на автомобилите и мотопедите, уточнява Стойко Белчев. През предходната година – 1966 година в региона са станали 754 катастрофи, 43 % от тях са в населени места.

„Нанесени са щети на народното стопанство в размер на 50 296 лева, без да се смятат повредите на автомобилите и средствата за лечение на пострадалите. Най-голямото увеличение на транспортните инциденти е станало на  главните магистрали – Бургас-София, Бургас-Варна, Бургас-Приморско“, пише зам.-окръжният прокурор в народният трибюн.

Автор: Иван КОЛЕВ Източник:flagman.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив