Тодор Живков спирал работа, за да гледа сериала „Горещ вятър”

Приеха ви ЕС, защото пуснахте самолетите на НАТО да бомбардират Белград, твърди сръбският актьор

В интервю пред Сашо Диков известният сръбски актьор Любиша Самарджич заяви, че най-важното нещо за него е, че е успял да остане човек въпреки перипетиите в живота си. Той призна, че е бил зашеметен, когато кацнал за първи път в София и бил посрещнат от тълпа почитатели на неговото изпълнение в сериала „Горещ вятър”.
За себе си актьорът признава, че не е гениален, а просто любопитен човек. Той направи възхвала на югославският държавен глава Йосип Броз Тито, който е имал смелостта да каже „не” на руснаците и да възроди страната си с пари от САЩ.

Според Самарджич, идването му в българия е било истинско събитие за него. Той разказа, че посланикът на Югославия в София му казал, че когато дават сериите, цялата българска столица опустява, а дори Тодор Живков прекъсвал работата си, за да го гледа.

Актьорът призна, че когато пеел в София „Дай рибу” е имал предвид „онова, около се върти света”. Така по Българската национална телевизия за първи път се излъчила недотам приемлива като съдържание песен.

Според Самарджич, приемането на България и Румъния в ЕС до голяма степен се дължи на разрешението, което двете страни дадоха на самолетите на НАТО да преминават над тяхна територия, за да бомбардират Сърбия и Белград. /БЛИЦ
.....
СПОДЕЛЕТЕ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Популярни публикации