Преди не много време, когато в България цареше социализъм, бяхме опасани от здрава ограда. В нея имаше отвори само за граничните пунктове, за нищо друго. Около границата е било забранено за размотаване. Жителите на погранични региони са получавали специални печати в паспорта. На отделни хора е разрешавано да ходят там, но само с причина и чрез специален документ. Имало е гранични отряди, отговарящи за определени части от раницата.Освен подлива тел, по оградата са прекарвани и проводници, които да служат като сигнализираща система при нарушение. Ако се получи сигнал за незаконно преминаване, на оръжие се вдига застава от няколко души НА ОРЪЖИЕ, придружавани от куче. При нужда са се изпращали още хора, НА МОМЕНТА!

Когато някой граничар успее да неутрализира нарушител, той получава медал и един месец отпуска.Понякога е бил повишаван в чин ефрейтор, писало се е за тези хора по вестниците. За по-сериозните успехи са се давали и телевизионни интервюта. Граничарите са били на почит, били са уважавани от хората, а сега са измамници, прибират подкупи, правят далавери. ЗА ГРАНИЧАРИТЕ, КОИТО НАРУШАВАТ ЗАКОНА Е ИМАЛО СЕРИОЗНО НАКАЗНИЕ!
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

2 коментара:

  1. Притеснителна простотия е повечето написано под статията. "Диверсанти", "турска заплаха" край Петрич ?!?, "пропадналЯ капитализъм", страшно, страшно ...

    ОтговорИзтриване
  2. Абе мърши комунистически, кви диверсанти, кви 5 лева,бе боклуци?Граничарите стреляха по българи,опитващи се да избягат от насраните ви соц.Желаещите да влязат чужденци влизаха без проблем,ама ние бяхме затворниците тук.Големи помияри сте,нещастници.

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив