Курортен комплекс „Семково” се намира на 17 километра от град Белица, сгушен в полите на Рила / около 1600 м.н.в./ . До Семково се стига по живописен планински път, а самият комплекс е разположен на широки поляни, обграден със смърчови и борови гори. На северозапад и север от курорта се извисяват поредица от красиви върхове От тук се разкрива впечатляваща панорама към величествените върхове на Рила и Пирин. Над курорта, на височина от 1750 метра се намира хижа Семково.
Природното богатство и умереното спокойствие автоматично превръщат Семково в място за ваканция и почивка, популярно от години. Условията за почивка тук са разнообразни – хотели, ваканционно селище, удобни бунгала, спортни площадки, закрит плувен басейн и др. Тук активно почиват студентите и преподавателите на българските университети – ТУ, УАСГ, СУ. В Семково са изградени различни почивни и ведомствени станции и няколко хотела. По-известни са: хижа "Семково", хотел "Рила", хотел "Бор", вилно селище „Света гора” и др.
Курортът Семково предлага добри възможности за пректикуването на летен маршрутно-познавателен туризъм – включен е в четири от общо шестте екопътеки, които са част от развитието на екотуризма в Белица/ "Храмът на вечността", "Очарованието на торфището", "Следите на ледника", "Властелинът на планините"/. В близост до курорта са разположение различни живописни местности, до които се стига по създадените маркирани туристически пътеки - Вапският циркус и Вапските езера, Полежанският циркус и Сухото езеро, Скалишкият циркус и Скалишките езера, Чернополянски циркус и езера, хижа Македония. Климатът тук е средиземноморски с осезаемо планинско влияние. Средногодишните температури в курорта са между 7,5° С и 9,5°С. Средните юлски температури са от 18° до 25°С, а най-топъл е м.август.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив