В навечерието на 75-тата годишнина от 9.9.1944, независима кино компания от Русия планира да стартира снимки на нов сериал. Основната му тема е Социалистическата революция в България и ролята на Червената армия в онези смутни месеци. По информация от руски форуми, компанията планира да обяви събитието на точната дата - 9 септември, 2019 година. Засега информацията е малко и откъслечна.

Финансирането на проекта ще бъде на базата на crowdfunding, за да може да се събере необходимата сума. Информация за сценария предстои да бъде събрана от архивите на България и Русия, а през 2020 ще се проведат кастинги за главните роли. Разчита се на плеяда от български и руски артисти, които да поемат главните роли.

Сюжетът разказва за студент, който прегръща левите идеи и става партизански командир. В ожесточената борба с въоръжените сили на Царска България, той успява да изгради себе си като лидер на лявото движение в България. С помощта на Червената Армия, те успяват да вземат властта и да дадат възмездие за дадените жертви.


Сценарият е доста спорен и със сигурност, проектът ще предизвика доста негативни, но и позитивни реакции. За много хора Деветосептемврийската революция не може да бъде приета еднозначно, а оценката на последвалите събития ще е още по-трудна. Пожелаваме успех на руските ентусиасти.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив