Физзарядка – знаете ли какво означава тази  дума? Много от младежите днес, не знаят какво е това и като дума и като понятие. Физарядката беше задължителна и най-натоварваща в родната казарма.


Физзарядка беше задължителна  и във всяко едно училище сутрин преди започване на часовете ,(наричаше се ведрина) Събираше се  цялото училище в двора и всички правеха  упражнения за раздвижване и разтягане. Или пък така да започва всеки първи час в училище с 5-10 минути физзарядка.


Това е тотално непознато на днешните ученици, но навремето е било ежедневие. Не е трябвало да закъсняваш дори за физзарядката. На някои може да им се струва смешно, но това си е била много полезна практика.

Днес полезните движения в училище са сведени до минимум. Естествено през междучасията децата си изкарват енергията в бой, търкаляне по пода, тичане по коридорите и т. н., но като цяло нищо градивно. И респективно всички гореизброени влизат в непозволените движения и провинилите се деца биват наказвани и мъмрени.

Следователно всяко по-схватливо дете ще си направи извода, че колкото по-малко се движи, толкова по-малко проблеми ще има в училище и респективно в живота.
Дори не съм сигурна в колко училища в часовете по физическо децата правят упражнения за раздвижване. В повечето случаи просто ги пускат да играят както и каквото знаят и за каквото имат топка – било футбол, било волейбол или просто да се гонят из двора на училището. А на който не му се тича, спокойно може да се усамоти и да играе виртуални игри, цъкайки на телефона.
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👇
Полезни съвети👇
loading...
СЛЕДВАЩА ПУБЛИКАЦИЯ ➡

1 коментар:

Коментирайте тук

СТАНИ НАШ АВТОР!
Изпрати своята история на spomeni_minalo@abv.bg

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА:

Архив 1

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359898658623
www.bgspomen.com. Предоставено от Blogger.

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ