Сериала за  „Робинята" Изаура си остава най-продаваният телевизионен хит в света. От 1976 г. са го гледали зрители в над 80 страни. Оказва се, че за страданията на бедната Изаура и зверствата на безпощадния плантатор Леонсио знае половината свят.

"Робинята Изаура" са гледали в мюсюлманския Изток, в Африка, Европа и двете Америки, а във Великобритания сериалът е едва ли не единственият чуждестранен сериал, който е могъл да предизвика интерес в капризния английски зрител. Впрочем, успехът е бил предсказуем: великолепни костюми, природни снимки и сценарият на Бернардо Гимараеш.

Нека видим какво се случва в бразилската хасиенда 47 години по-късно.


Лусилия Сантуш — Изаура


Лусилия жъне много успехи в Бразилия. Тя не само се снима досега, но пише сценарии и продуцира. Истина е, че в личния ѝ живот не ѝ провървя: Сеньора Сантуш е в развод и компенсира това с будизъм и йога, а робинята Изаура я помнят и e топло посрещанa в целия свят.


Рубенш де Фалко - Леонсио


Жестокият плантатор Леонсио почина през 2008 година от сърдечна недостатъчност, когато бе на 76 години. Неговият образ в серила беше толкова ярък, че дълго след излъчването му в Бразилия към него се обръщаха с името Леонсио. През 2004 година Фалко се снима в римейка на „Изаура“. Там той игра бащата на своя герой, командора Алмейда. Това всъщност беше и неговата последна роля.


Лея Гарсия – робинята Роза, която ненавиждаше Изаура


Лея е много уважавана в родината си, защото филмът, в който тя участва още в младите си години, е донесъл на Бразилия „Оскар“ в номинациите за най-добър чуждестранен филм. На 82 тя продължава да работи в кинематографията. Преди време сеньора Гарсия се оказа в грандиозен скандал и даже попадна в полицейски участък. Това може само да покаже, че тя все още е силна и бодра духом.


Зени Перейра – Женуария, робинята, под чиято опека беше Изаура


Женуария беше въплъщение на добротата. Много гледаха сериала само заради нея. Този образ се удаде на актрисата великолепно. За съжаление тя почина през 2002 година на 77.


Норма Блум – Малвина, жената на Леонсио, погубена от ръката на съпруга си


Героинята на Норма Блум в сериала беше обичана не по-малко от Изаура. Актрисата продължи да се снима, като най-новият сериал с нейно учстие излезе неотдавна. Тя е започнала кариерата си съвсем млада – от детска програма на бразилската телевизия, където се изявява с творчески етюди.


Жилберту Мартино – командор Алмейда, баща на Леонсио


Известният бразилски актьор Жилберту Мартино почина от рак на белите дробове на 74 години през 2001. Той не доживя излизането на новата версия на „Робинята“, в който ролята на командора беше дадена на екранния му син – Рубенш де Фалко. Но успя да изиграе роли в десетки сериали и кинофилми.


Роберто Перильо – Тобиас, първата любов на Изаура, загинала заедно с Малвина


Според сайта Джъствидео.ко по красавеца Тобиас е въздишало цялото женско население. Ролята му в сериала е била звездният му час, защото след него, актьорът не е получил нито едно сериозно предложение. Може да се каже, че сериалът е могъл да мине и без неговия герой, но в крайна сметка се е получило добре. Роберто играе малки второстепенни роли.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив