През месец август 1976г., заедно със студент от моята група ни дадоха карти за ММЦ Приморско (бяхме изпратени от ВУЗ-а, в който учехме, след 1-ви курс). Бяхме настанени в просторно дървено бунгало с две легла. 

За 20 дена платих 18 лева за пълен пансион (храна и спане). Имаше няколко десетки бунгала, построени в планински терен, сред борова гора и на стотина метра от уникално чист плаж. В комплекса имаше групи студенти от всички социалистически страни. 

Имаше поща, аптека, хранителен магазин, безплатни санитарни помещения и дискотека (която служеше и за столова), в която през деня имаше кинопрожекции, а вечерта концерт или дискотека. 

Имаше туристически безплатни екскурзии (с морска "Ракета" до Бургас). Всичко беше безплатно, само в пощата, аптеката и хранителния магазин се заплащаше.Беше страхотно преживяване. На сегашните студенти сигурно звучи като приказка!

Румен Куманов

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

2 коментара:

  1. Вонящи и влажни бунгала,пълни с всякакви гадини,сутрин хляб, размазан конфитюр и бучка масло размито във вода, обяд-таратор, боб, малеби,вечеря евентуално студени гранясали картофи и кебабче от преди ден-два.... Абе не на нас тези хвалби. Просто бяхме млади и не ни пукаше за нищо, а и не бяхме виждали друго.И стига с тези носталгии и възхваляване на соца! Помним всички чаршафите и колчетата по плажовете, олиото и киселото мляко по телата ни, а в съседство плажни чадъри, ухание на истински кремове против изгаряне, студени безалкохолни, шампанско и т.н. Но това бяха онези другите от хотелите.Не съветски и "братски" туристи, а хора от "загниващия" и "упадачен" Западен свят.Ха-ха...... Смешни носталгични селяндури! Не нам товарищи!

    ОтговорИзтриване
  2. това е долна, нагла камуняшка лъжа! почивал съм там, свирил съм в ммц - дори и в къмпинга ("романтика") беше по-скъпо! този пикльо да си ревизира "източника" на "информация"!

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив