Бяхме скромни и игриви  деца  .Прилежни в  училище и ненаситни в игрите на вън.Имахме  детство свободно ,нямахме страх от кражби,убийства ,агресия ,насилия ,отвличания и  измами.


Имахме си пари от листа,а родителите  ни даваха стотинки за марципани с боза.Живеехме във семейства задружни ,с баби и дядовци, вуйчовци, лели и стринки с братовчеди и с  братовчедки.

Ходехме скромно облечени .С плетените жилетки ,елечета и блузки от бабите и майките  ни изплетени  с много любов .Бяхме красиви ,радостни и засмени!

Бяхме волни  деца!

Зная,отдавна  било е всичко това,но било е истинско и прекрасно  !Затова и до днеска ,  пазя го в себе си с много  любов!Искам да извикам с най-силният  глас който имам:

-Мили деца ,играйте ,играйте на воля  ,не на игри от компютри ,а на вън с топки ,с въжета ,на криеница , на мач ,на дама ,на ластик.......

Играехме с топка и падахме в клопки, създавахме лодки, стояхме до късно, с тениски мръсни. В локвите кални скачахме жадни,

правехме карти и пакости малки, болеше ни често, но се смеехме лесно, беше чудесно, като любимото детско. Колелетата бързи, срещите късни, кодова дума и спукани гуми.

Дървета високи с усмивки широки, катерехме смело из цялото село. Сокче от десет и животът е весел, огньовете топли в студените нощи, истории страшни за хора безстрашни. Най-прекрасното нещо е нашето детство...

Просто имайте истинско детство!

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

2 коментара:

  1. Уважаеми сънародници и сънароднички, стига с този песимисъм,
    ..
    Стига се жалваме един на друг, ами да се стегнем и да довършим делото на Апостола на Свободата и да си създадем Чистата и Святата Република. Стига с тези оправдания, че тежко било сега, малко сме били, че хората били избягали навън, бедни сме били, власт-имащите силни били .
    ..
    Ами да не би по времето на Васил Левски да сме били повече на брой, да не би да е било по-леко, по-безопасно, по-бързо да се е разпространявала идеята му за всенародното дело, или пък да е имало повече на брой събудени от само себе си глави, готови да го последват ? – НЕ ! АМА СЕ Е ЗАХВАНАЛ ЧОВЕКЪТ, СЪСТАВИЛ ПЛАНА, ОБИКОЛИЛ БЪЛГАРИЯ И ТОВА НЕ ОСТАНА БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ .
    ..
    Скоро след гибелта му неговите съмишленици вдигнаха на бунт българския народ именно по неговия план, и ако не беше това въстание , нямаше да избухне и Руско –Турската освободителна война и нямаше да ни огрее Слънцето на Свободата ни .
    ..
    Същото ще стане и сега , само че никой няма да умира ! Какво толкова ни трябва ? - Той ни е дал примера и за съдържанието на идеята му, и за начина за реализирането й . Правим идеята ни масова известна, прегръща се тя от народа, събират се по-активните съмишленици, влизат масово в законодателната власт, обличат идеята ни за създаването на Чистата и Святата Република във формалните й законови рамки и народното дело е станало .
    ..
    90 % от всичко, което ни трябва е - нищо неструващата ни популяризация на идеята ни. Останалите 10 % са въпрос само на формална техника .



    ОтговорИзтриване
  2. Четете Народо-Бого-Угодния труд- първия в света учебник за създаването на новата ни държава Чистата и Святата ни Република - „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ – ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИЯ КОМУНИЗЪМ.” 674 стр., ф. А4, с който всеки поборник за Чистата и Святата ни Република може да се снабди безплатно в ПДФ, за лично ползване и за НЕограниченото му разспространение от тук : https://antibanditi.com/c1-omiana-vliazlo-v-sila-reshenie-porychai.php , като напише в електронния формуляр е-пощата си .
    ......................
    И да я качва на по всевъзможни торент сайтове, и на които други намери за добре, и чрез единични, и чрез мас-мейли, и чрез социалните мрежи, за БЕЗПЛАТНОТО й масово разпространение .
    .......................
    Ей, не е само теорията в горната „тухла в главата на мафиотската сган“ , към нея го има и перфектният и обстоен план какво трябва да направим стъпка по стъпка, за да сринем тази криминална система .
    ....................
    Четеш, кефиш се от неизбежността на възмездието за нашите палачи, пускаш в обръщение какъв е планът и действаш стъпка по стъпка . ТО НА 90 % ОТ ЦЯЛАТА НИ НАРОДНА РАБОТА НЕ Е НИЩО ДРУГО, ОСВЕН НИЩО НЕСТРУВАЩАТА ПРОПАГАНДА ! Останалите 10 % са само въпроси на формалната техника , които също са описани стъпка по стъпка до последната от тях в смъртоносния за тази бандитска система план

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив