На 9 октомври 1989 год., Централната съветска телевизия излъчва първия телевизионен сеанс на Кашпировски.

Най-четящата страна с най-доброто образование в света , в единен порив се хвърля да зарежда буркани с вода до телевизора. Изведнъж невиждащите очи проглеждат, раните зарастват, а на голите глави пониква коса…..?

Сеансите на Кашпировски освен в СССР се предаваха и в някои бивши социалистически страни, като разбира се България беше на първо място.


Провежда няколко сеанса по централната съветска телевизия (първият сеанс е на 9 октомври 1989). По време на тези телемостове демонстрира дистанционно обезболяване на 2 операции на коремната кухина, както и други сензационни демонстрации върху доброволци.


В продължение на три години, от 1990 до 1993 г., в Полша той е водещ на предаването „Телевизионната клиника на д-р Кашпировски“ и е удостоен с полската телевизионна награда „Виктор“ (1990) в категория „Телевизионен водещ на годината“


През 2005 г. в телевизионното предаване „Нека говорят“ той удря в ухото сексолога Игор Князкин.


През декември 2006 г. провежда „оздравителни“ сеанси в Челябинск. Милицията иззема от него 160 пакета със „заредена“ сол, след като е установено отсъствие на маркировка на пакетите. Прокуратурата го привлича към административна отговорност за незаконна дейност и мошеничество.


По становище на специалисти от Челябинската държавна медицинска академия, методите на хипнотизиране, използвани от Кашпировски, могат да увредят здравето, тъй като не отчитат индивидуалните особености на пациента и противопоказанията. Така например съветва онкологично болни 100 пъти да прослушат касета със запис на неговия глас.


В отговор Кашпировски заплашва, че за необоснованата проверка може дистанционно да предизвика различни изменения в организма на служителите на милицията и на прокуратурата, но няма източници да е осъществил това свое намерение.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив