Голямата певица страда от редица заболявания, но продължава да се държи.Живата легенда на българската естрада Маргрет Николова от 4 години не е напускала дома си в Трън. Наскоро музикалната икона отпразнува своя 94-и рожден ден. За последно била в София за 90-годишния си юбилей, когато в нейна чест бе направен концерт от ансамбъла на Въоръжените сили, пише вестник Ретро.

Причината Николова, считана за пионер в родната естрада, да не напуска къщата си е, че вече изобщо не виждала с едното си око. След прекаран херпес зостер зрителният ѝ орган се затворил почти напълно и ежедневието ѝ станало изключително трудно. Маргрет искала почитателите да я помнят, както е изглеждала в най-хубавите си години, затова умишлено не се показвала пред хора, въпреки че понякога я канели на различни културни събития в столицата. Певицата била благодарна, че поне не тъне в самота и единствената ѝ компания не са радиото и телевизорът. На няколко метра от нейната къща в Трън живее и синът ѝ със семейството си. Ежедневно те навестявали 94-годишната звезда и се грижели да не ѝ липсва нищо.

Голямата певица страда от редица заболявания, но продължава да се държи. Без да тръби и да се оплаква, преминала през онкологична диагноза успешно. Сега я измъчвали шипове във врата, както и мениеров синдром, който непрекъснато я замайвал и губела равновесие. Затова се притеснявала, когато няма никой около нея, да се движи из къщи, за да не получи световъртеж и да падне фатално. Дните ѝ минавали предимно в леглото. Макар да е загубила желание да пее, Маргрет не спира да слуша любимата си класическа музика. Сцената не ѝ липсвала, защото два пъти се е отказвала от нея. Първият – в апогея на кариерата ѝ, когато я сполита тежка лична трагедия и дъщеря ѝ загива едва на 18 години в зловеща катастрофа.

След това многобройните почитатели на Николова затрупват дома ѝ с писма и молитви да не спира да пее, както била решила. Окончателно от сцената Маргрет слезе през 2000 г. От миналата година получава наградна пенсия в размер на 500 лева. Нейната лична не е висока, но пък към нея има и вдовишка надбавка от покойния си съпруг, който е бил полковник. От жилището си в София, което е напуснала, също печели добре, тъй като го отдава под наем. Звездата се чувствала спокойна, че не тежала на близките си поне във финансово отношение, и не се оплаква, че е била недооценена от държавата.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив