Веднага след това,култовият за времето си автомобил започва да се купува в 75 страни.

За издръжливостта на Волгата се носят легенди. Казват, че веднъж московските дипломати се врязали в крайбрежната алея на Кайро, след което тяхната Волга паднала в Нил. "Горката" била извлечена на брега, запалили я на половин оборот - и за радост на събралата се тълпа тръгнала напред!

Между другото, това е била първата съветска кола, която имала серийна модификация с десен волан - за продажба на британците, които я нарекли Волга- "работен кон". А белгийците й викали още по-просто: "резервоар на колела".

/Източник: Любопитни факти, знания и събития/


„Волга“ е руска марка автомобили, произвеждани във фабриките на „ГАЗ“ (собственик Олег Дерипаска) в Нижни Новгород. Марката се ражда като заменя почитаната ГАЗ Победа през 1956 г. Със своя модерен дизайн, тя се превърща в символ на високия статут в съветската номенклатура.


Автомобилите Волга са традиционно използвани за таксита, коли за преследване на пътната полиция, както и линейки (базирани на хетчбек версиите).


През годините се произвеждат четири поколения на Волги, като всяко поколение претърпява по няколко актуализации по време на производствения план.


Първият модел „Волга“ е от 1956 година под името „ГАЗ 21“.


Актуалният модел „ГАЗ 31105“ (технология от 1969 г.) струва около 8000 USD без екстри и се призвежда от 2004 г. Преимуществата са лесна поддръжка и здравина. Недостатък е високият разход на гориво – 12 л/100 км.


Планирано е през 2006 година 1/4 от автомобилите ще бъдат с двигатели на „Даймлер-Крайслер“, а в следващите 2 години произвежданите модели да бъдат изцяло заменени от модификации на моделите „Крайслер Сибринг“ и „Додж Стратус“. „ГАЗ“ прави възможно това, като купува производствените мощности и лицензите през 2006 година.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив