Фабриката за производство на автомобили от Уляновск (УАЗ) обяви, че подготвя специална версия на "Буханка" по случай 60-ия юбилей от създаването на легендарния автомобил. Премиерата е планирана за пролетта, а подробностите около нея се пазят в тайна. Това, което се знае, е че серията ще бъде малка и техническите характеристики на возилото ще останат непроменени.

По повод юбилея на сайта на завода е обособена специална секция с важни моменти от историята на "Буханка". Първият сериен модел УАЗ-450 се появява в края на януари 1958 г., когато автомобилът получава и името "Буханка" (на руски това означава квадратен хляб, обикновено черен). От този модел се произвеждат два варианта – със задно задвижване и със задвижване 4х4. По-късно са разработени и  други модификации – камион с равна платформа и метален фургон, санитарна кола и минибус.УАЗ-450 е заменен от модификацията УАЗ-452 с по-мощен мотор и четиристепенна скоростна кутия, както и с нов интериор. През 2007 г. легендарната "Буханка" получава нов живот. В рамките на националния проект "Здраве" УАЗ доставя 2304 санитарни коли от този модел из цяла Русия. Първите 45 екземпляра, оборудвани с хидравлична серво система за управление, ключ за палене с аларма и др., са за медицинските заведения в Уляновска област.

Последната модернизация на "Буханката", поне засега, е от 2016 г., когато тя получава нови регулируеми седалки с подгряване и изолация, предпазваща от шум и вибрации. Модернизирано е и таблото.

В Русия се произвеждат няколко модела на "Буханка". Те са с бензинов двигател 2,7 литра със 112 конски сили и 198 Нм въртящ момент и механична петстепенна скоростна кутия. Цената на базовия модел с остъклена кабина в Русия започва от 619 990 рубли (около 8850 евро).


Според ръководството на УАЗ "Буханката" е автомобил, надживял времето, който не е загубил и капка от своята актуалност за 60-те години, през които се произвежда.

"Всички останали модели от този сегмент струват три пъти повече. Проведохме изследване, което показа, че без УАЗ 3741 тази ниша ще остане празна. Така че планираме да инвестираме в сигурността и комфорта на този автомобил", заяви генералният директор на завода Вадим Швецов.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив