Прокуратурата разследва умишлено убийство на актрисата, потвърдиха за БТА от държавното обвинение. Тялото ѝ, по което са открити следи от насилие, е намерено на 22 октомври след сигнал от съседи. Полицията разбила вратата, за да влезе в жилището.


По информация на "24 часа" по тялото са открити множество прободни рани, има данни и че е душена. По случая са назначени експертизи, за да се установи точната причина за смъртта.  


Към момента официална причина за смъртта на 79-годишната Виолета Донева не се съобщава. 


Заподозряна е нейна родственица, за която има данни, че е с психични проблеми, допълва NOVA. По информация на БНТ заподозряната е внучка на актрисата.Виолета Донева е бивша съпруга на режисьора Людмил Стайков. Двамата имат един син. По-късно се омъжва за баскетболиста Атанас Грънчаров, с когото се познават от деца.


Родената през 1943 г. звезда на театъра от години не се изявява на сцената. Тя бе обявена за "заслужил артист" през 1974 г. и бе носителка на орден "Кирил и Методий" II степен.


Снима се в постановки в телевизионния театър до средата на 80-те години на миналия век. След това са занимава с дублаж на филми и преводи.


Носителка е на голямата наградата от Фестивала на българския игрален филм във Варна от 1972 г. 

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив