Джулиано Джема е италиански актьор, чийто пик на популярност е през 60-те и 70-те години на 20-ти век. До края на дните си Джема беше в отлична физическа форма и ако не беше трагичният инцидент, той вероятно би снимал филм и до днес.

 Джулиано е роден през септември 1938 г. в столицата на Италия - град Рим. Когато започва Втората световна война, заедно с родителите си, Джулиано Джема се премества в малкия град Реджо Нел Емилия, където прекарва детството си.Една година преди края на войната семейството се завръща в Рим. По това време бъдещият актьор имаше невероятно желание за спорт и кино. С 12-годишна възраст Джулиано се занимава сериозно с гимнастика а на 15 години е пристрастен и към бокса. Джема преминава отлична физическа подготовка не само в спортните секции, но и в противопожарните сили, където служи няколко години. Всички тези умения впоследствие помагат на Джулиано да овладее професията на каскадите.

Началото на филмовата кариера

След завръщането си от армията, Джулиано Джема сериозно се замислял да се опита в киното. През 1956 г. той успява да си намери работа в филмовото студио на Chinechitta като актьор. Тогава младият Джулиано показва забележителните си атлетични способности и се преквалифицира в каскадьор.Джема играе в различни филми, включително арт-хаус предложения като Валерио Зурлини 'с Пустинята на татарите (Il deserto dei tartari) през 1976 г. Същата година Джема печели Давид ди Донатело, италианският еквивалент на Оскар, за неговото изображение на майор Матис през Пустинята на татарите.

Джема участва и в уеб комикс на име „Man Born Again“ (2012) от Eclypsed Word.Негова дъщеря, Вера Джема, също е актриса. Джулиано Джема също е работил като скулптор.

На 1 октомври 2013 г. Джема починава след автомобилна катастрофа близо до Рим. Той е откаран в болница в Чивитавекия и обявен за мъртъв малко след пристигането му. Другите двама пътници, мъж и синът му, също са ранени при инцидента.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив