Незабравимата изпълнителка на „Една българска роза“ загина на 25 преди половин век във фаталната самолетна катастрофа от 1971 г., когато заедно с нея умират и още 76 души.

Оказва се, че наследниците на талантливата певица не просто не си говорят, а не се и познават помежду си. На едно място не успяват да ги съберат дори годишнините от нейната смърт.

Семейството не я почете заедно и през миналия декември, когато станаха точно 50 години от трагедията, в която Паша губи живота си. Интересно е, че внуците ѝ приличат безкрайно на нея. Единственият и син Милен, който е бебе на 2 години, когато майка му умира, има два брака. От първия му се ражда син Александър, а от втория – дъщеря Анна. Милен обаче почина след тежко боледуване от рак през 2015 г. Към днешна дата двете му деца не поддържат никаква връзка. За дъщеря му се знае, че е студентка, а дирите на сина му и първата му съпруга са загубени. Макар да не са от една и съща майка, явно генът на певицата е бил силен, защото били като две капки вода – приличали на нея по нос, очи, уши, че дори и по характер и навици.

Единствено за паметта на Паша, както и за нейния гроб, се грижи втората ѝ снаха Таня, макар певицата да има двама живи братя, които не се срещали с другите от родата и за тях и семействата им не е известна никаква информация.

Мъжът на певицата, когото тя оставя малко преди трагедията, за да се впусне в любовна авантюра с музиканта Николай Арабаджиев-Фучо, с когото умират, хванати за ръце, на борда на прокълнатия самолет, продължава живота си и без нея. След кончината на Паша той се жени повторно и му се раждат още две деца. Те също не общуват с внуците на естрадната звезда, макар да им се падат племенници.

Напрежението сред всички роднини на Христова не дошло заради подялба на наследство и имоти, а от нищото. Единственото, което ги обединявало, било, че през годините всички се опитвали да разберат истината за нейната смърт, около която витаят десетки въпроси. Наследниците ѝ и досега се съмнявали, чe изобщо e пътyвaлa във въпpocния caмoлeт. Πpичинaтa зa cъмнeниятa e, чe мeждyнapoдният ѝ пacпopт e ocтaнaл в дoмa ѝ и е бил намерен там след смъртта ѝ. 

B oнeзи гoдини, a и ceгa, бeз пacпopт ниĸoй нe мoжeшe дa пpeминe гpaницaтa. Чaшaтa нa cъмнeниeтo пpeливa oт фaĸтa, чe cмъpтният aĸт нa Πaшa Xpиcтoвa e oт 21 фeвpyapи 1972 г., тoчнo 2 мeceцa cлeд ĸaтacтpoфaтa. „Hямaм ниĸaĸвo oбяcнeниe зa тoзи пapaдoĸc. Kaĸ ca я пoгpeбaли бeз cмъpтeн aĸт, глaвaтa нe ми гo пoбиpa“, cпoдeляше приживе cинът нa пeвицaтa, който разкри и че от овъгления труп, представен за този на майка му, е липсвал нейният медальон, който никога не сваляла./Ретро.бг/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив